Saturday, 17 December 2016 19:36

WARBRINGER: Νέος δίσκος το Μάρτιο (video)

Written by 
    WARBRINGER: Νέος δίσκος το Μάρτιο (video)

    Προ των πυλών βρίσκεται η νέα δισκογραφική δουλειά των Καλιφορνέζων thrashers, Warbringer.

    Ο δίσκος, που θα είναι ο πέμπτος τους μέχρι τώρα, ονομάζεται “Woe to the Vanquished” και θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου μέσω της Napalm Records.

    Την παραγωγή και την μίξη ανέλαβε ο Mike Plotnikoff και το mastering ο Howie Weinberg. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Andreas Marschall και βασίστηκε σε μια πυραμίδα από γερμανικά κράνη που έστησε ο αμερικάνικος στρατός στην Νέα Υόρκη μετά το τέλος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Ο τίτλος του δίσκου προέρχεται από ένα ρητό του Γαλάτη πολέμαρχου Βρέννου και στα ελληνικά μεταφράζεται ως «αλίμονο στους ηττημένους» (“vae victis” στα λατινικά). Το 390 π.Χ., ο Βρέννος, επικεφαλής μιας μεγάλης γαλατικής δύναμης εισέβαλε στην Ρώμη και κατέκτησε σχεδόν ολόκληρη την πόλη εκτός από τον λόφο του Καπιτωλίου. Από εκεί οι Ρωμαίοι προσφέρθηκαν να εξαγοράσουν την αποχώρηση των εισβολέων με τεράστιες ποσότητες χρυσού. Όταν έγινε η καταμέτρηση του μετάλλου, οι Γαλάτες αποφάνθηκαν πως η ποσότητα είναι λιγότερη απ’ αυτή που συμφωνήθηκε, και ο Βρέννος αναφωνώντας “vae victis” έριξε το ξίφος του πάνω στη ζυγαριά, θέλοντας να προσβάλλει και να τρομοκρατήσει τους Ρωμαίους.

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα making of του νέου δίσκου.

    Μέχρι να ακούσουμε κάποιο πρώτο δείγμα, ας θυμηθούμε κάτι από το προηγούμενο album των Warbringer, το “ IV: Empires Collapse” του 2013.