Wednesday, 11 January 2017 08:12

PALLBEARER: Πληροφορίες για τον νέο δίσκο

Written by 
    PALLBEARER: Πληροφορίες για τον νέο δίσκο

    Το τρίτο full length album των Pallbearer, των εκπληκτικών doomsters από το Arkansas, βρίσκεται προ των πυλών.

    Το κουαρτέτο, υπέγραψε συμβόλαιο με την Nuclear Blast με περιοχή ευθύνης την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ενώ στην Αμερική αναλαμβάνει εκ νέου η Profound Lore. Ο δίσκος έχει τον τίτλο “Heartless” και θα φτάσει στα χέρια μας στις 24 Μαρτίου.

    Η μπάντα σε δηλώσεις της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτός ο δίσκος μας βρίσκει να εξερευνούμε νέες περιοχές. Αντί να κοιτάζουμε το κενό, τόσο από πάνω όσο και από μέσα, το “Heartless” συγκεντρώνει την δύναμή του σε μια απαισιόδοξη πραγματικότητα. Οι ζωές μας, τα σπίτια μας και ο κόσμος μας βυθίζονται στο απόλυτο σκοτάδι όσο εμείς ψάχνουμε έστω και μια ελάχιστη ελπίδα.»

    Σχετικά δε με το εξώφυλλο το οποίο σχεδίασε ο ζωγράφος Michael Lierly από την Indiana η μπάντα υποστηρίζει: «Η ανεξίτηλα εκφραστική δουλειά του Michael Lierly αποτυπώνει τα συναισθήματα του φόβου και της απογοήτευσης που θέλαμε να περάσουμε, την ώρα που ο κόσμος μας καταρρέει γύρω μας.»

    Τέλος, για την νέα τους συνεργασία με την Nuclear Blast για ένα τμήμα της διανομής, τα μέλη δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας με την Nuclear Blast σ’ αυτό το album, όπως έκαναν πριν από εμάς τόσες πολλές μπάντες που μας βοήθησαν να σχηματίσουμε την δική μας καλλιτεχνική διαδρομή»

    Το “Heartless” ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου αναλογικά σε μπομπίνα στο studio Fellowship Hall Sound στο Little Rock του Arkansas το καλοκαίρι που μας πέρασε. Την παραγωγή ανέλαβαν οι ίδιοι οι Pallbearer ενώ τη μίξη επιμελήθηκε ο αναγνωρισμένος Joe Barresi (Tool, Melvins, Queens of the Stone Age, Fu Manchu). Πίσω απ’ την κονσόλα του ηχολήπτη κάθισαν οι Jason Weinheimer και Zach Reeves, με τον βραβευμένο με Grammy, Dave Collins (Black Sabbath, Alice Cooper, Soundgarden, Sting) να είναι υπεύθυνος για το mastering.

    Track listing:

    01. I Saw The End
    02. Thorns
    03. Lie Of Survival
    04. Dancing In Madness
    05. Cruel Road
    06. Heartless
    07. A Plea For Understanding

    Μέχρι τα πρώτα δείγματα από το “Heartless”, ας θυμηθούμε κάτι απ’ το περσινό EP “Fear & Fury” και από το προηγούμενο LP, “Foundations of Burden” του 2014.