Monday, 16 January 2017 18:38

AVATARIUM: Ηχογραφούν το νέο τους album

Written by 
    AVATARIUM: Ηχογραφούν το νέο τους album

    Δύο χρόνια έχουν περάσει από το εξαιρετικό “The Girl With the Raven Mask” των Avatarium του θεόρατου Leif Edling.

    Το κουιντέτο με μπροστάρισσα την ανυπέρβλητη και μοναδική φωνή της Jennie Ann Smith ετοιμάζει τον διάδοχό του που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017 μέσω της Nuclear Blast.

    Οι Avatarium έχουν ήδη μπει στο studio και ο κιθαρίστας Marcus Jidell δηλώνει: «Οι Avatarium θέλουν πάντα να ξεπερνούν τα όριά τους και να εξερευνούν νέες περιοχές. Έχουμε πάντα ψηλά τον πήχυ ώστε η δημιουργικότητα και η φαντασία να οργιάζουν ελεύθερα. Έχουμε συγκεντρωθεί όχι στις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά στα τοπία και τα χρώματα. Στην μουσική μας βρίσκουν θέση ετερόκλητα συναισθήματα όπως ο θυμός, η απελπισία, η θλίψη, η εμπάθεια και η ελπίδα. Θέλουμε ο δίσκος να έχει εμφανή την ανθρώπινη πινελιά, να είναι απλός και με μικρά λαθάκια όμως ταυτόχρονα πρέπει να είναι ένδοξος, λαμπερός και μεγαλύτερος από τους εαυτούς μας. Το 2017 πρέπει να γίνει η χρονιά που σκεφτόμαστε και δημιουργούμε τη μουσική διαφορετικά, χωρίς να μας κρατούν πίσω οι υπολογιστές και οι «μαθηματικές» φόρμουλες που υποβιβάζουν τις μπάντες σε εργοστάσια μαζικής παραγωγής. Οι Avatarium μπαίνουν μπροστά και σας καλούν να ακολουθήσετε!»

    Μέχρι την ανακοίνωση αναλυτικότερων πληροφοριών, ας θυμηθούμε κάτι από τα δύο προηγούμενα album των Avatarium που πέραν των Edling (ο οποίος λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν περιοδεύει με τη μπάντα), Smith και Jidell, αποτελούνται από τους Carl Westholm στα πλήκτρα και Lars Sköld στα τύμπανα.