Sunday, 05 February 2017 14:22

BLACK SABBATH: Ο συγκλονιστικός τρόπος που μας αποχαιρέτησαν επί σκηνής

Written by 
    BLACK SABBATH: Ο συγκλονιστικός τρόπος που μας αποχαιρέτησαν επί σκηνής

    Χθες βράδυ οι τεράστιοι Black Sabbath, βρέθηκαν στο Birmingham, στην πόλη όπου ξεκίνησαν πολλές δεκαετίες πριν την δράση τους, για ένα τελευταίο αντίο επί σκηνής.

    Το θρυλικό συγκρότημα που ουσιαστικά γέννησε το heavy metal σύμπαν, τελείωσε τη συναυλία με το τραγούδι "Children of the Grave", αλλά στο "one more song" του κόσμου, επέστρεψε με το "Paranoid"!

    Ο Ozzy, λίγο πριν το τελευταίο live δήλωσε: «Θυμάμαι που παίζαμε στην Crown pub στο Birmingham και σκεφτόμουν πως για τα επόμενα δύο τρία χρόνια θα είμαστε μια χαρά. Θα πίνουμε μερικές μπύρες και θα παίζουμε μουσική. Κάπως έτσι όμως, έγινε η αρχή της πιο απίστευτης ιστορίας που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Ήταν οι καλύτερες στιγμές της ζωής μου.»

    Οι Sabbath, τα σχεδόν 50 χρόνια της ιστορικής πορείας τους, έδωσαν απλόχερα σε κάθε μουσικό αλλά και σε κάθε ακροατή ανεξαρτήτου ηλικίας, τους λόγους για να αγαπήσει σφόδρα, συνολικά αυτή τη μουσική. Οι Sabs ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι, μια πηγή γνώσης και τεράστιας επιρροής. Τίποτα δεν τελειώνει αν εμείς δεν το ξεχνάμε. Η κληρονομιά των Sabs είναι τέτοιων διαστάσεων και αξίας, ώστε θα συνοδεύει το heavy metal σύμπαν για όσο αυτό θα υπάρχει.

    Φυσικά οι γεννήτορες του Όλου, έχουν την θέση τους και στο τεράστιο σε έκταση – συλλεκτικό αφιέρωμα που αφορά την Δεκαετία του 1970, το οποίο φιλοξενούμε στο τεύχος Φεβρουαρίου.

    Περισσότερα για τους Black Sabbath, την συνολική διαδρομή, την Ιστορία και τα κολοσσιαία έργα τους, σύντομα θα παρουσιαστούν αναλυτικά στις σελίδες του περιοδικού.

    Δείτε εδώ το setlist της τελευταίας εμφάνισης:

    01. “Black Sabbath”
    02. “Fairies Wear Boots”
    03. “Under the Sun / Every Day Comes and Goes”
    04. “After Forever”
    05. “Into the Void”
    06. “Snowblind”
    07. “War Pigs”
    08. “N.I.B.”
    09. “Hand of Doom”
    10. “Supernaut / Sabbath Bloody Sabbath / Megalomania”
    11. “Rat Salad”
    12. “Iron Man”
    13. “Dirty Women”
    14. “Children of the Grave”
    Encore
    15. “Paranoid”