Friday, 10 February 2017 15:20

SKYCLAD: Τον Απρίλιο ο νέος δίσκος

Written by 
    SKYCLAD: Τον Απρίλιο ο νέος δίσκος

    Το δέκατο τέταρτο studio album τους έχουν ολοκληρώσει οι μεγάλοι Skyclad.

    Ο δίσκος, που έχει τίτλο “Forward Into the Past”, θα κυκλοφορήσει μέσω της γαλλικής Listenable Records στις 28 Απριλίου, 8 χρόνια μετά από το “In the… All Together” του 2009.

    Το “Forward…” σηματοδοτεί την δισκογραφική επιστροφή στις τάξεις της μπάντας του κιθαρίστα Dave Pugh, που είχε συμμετάσχει στο πρώτο μισό των 90s σε δίσκους-κοσμήματα όπως το “A Burnt Offering for the Bone Idol”, το “Jonah’s Ark” και το “Prince of the Poverty Line”.

    Στιχουργικά, ο δίσκος κινείται στο πνεύμα που μας έχουν συνηθίσει οι σπουδαίοι Βρετανοί με τον τραγουδιστή Kevin Ridley να δηλώνει: «Τα τραγούδια αναφέρονται στην πολιτική, στο περιβάλλον, στην μουσική βιομηχανία και όλα τα σχετικά. Φυσικά είναι αναμεμειγμένα με την κλασική folk θεματολογία μας, καθώς και με μια πιο blues και ethnic αίσθηση.»

    Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Duncan Storr που έχει δουλέψει με καλλιτέχνες όπως οι Edge of Sanity και οι Rage, και απεικονίζει την φιγούρα του Green Man, ή αλλιώς Storyteller που στην αγγλική παράδοση χρησιμοποιείται για να δείξει την άρρηκτη σχέση μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης.

    Track listing:

    01. A Storytellers' Moon (intro)
    02. State Of The Union Now
    03. Change Is Coming
    04. Starstruck
    05. A Heavy Price To Pay
    06. Words Fail Me
    07. Forward Into The Past
    08. Unresolved (instrumental)
    09. The Queen Of The Moors
    10. Last Summer's Rain
    11. The Measure
    12. Borderline
    13. A Storytellers' Moon (outro)

    Μέχρι να ακούσουμε κάποιο δείγμα από το "Forward Into the Past", ας θυμηθούμε κάτι από την εκπληκτική δισκογραφία των Skyclad εν αναμονή και των δύο συναυλιών τους στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη στο Eightball στις 17 Απριλίου και στην Αθήνα στο Κύτταρο στις 21 Απριλίου. Τα εισιτήρια και για τις δύο βραδιές κοστίζουν 12€ για περιορισμένο αριθμό (100 αντίτυπα) και στη συνέχεια θα πωλούνται προς 15€.