Sunday, 12 March 2017 14:28

JOEY VERA (ARMORED SAINT, FATES WARNING): Μιλά για την απόρριψη της πιθανότητας ένταξής του στους Metallica

Written by 
    JOEY VERA (ARMORED SAINT, FATES WARNING): Μιλά για την απόρριψη της πιθανότητας ένταξής του στους Metallica

    Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Joey Vera των Armored Saint και των Fates Warning, μίλησε για την εποχή που οι Metallica έψαχναν μπασίστα και κατά πόσο ισχύει το γεγονός ότι δέχθηκε πρόταση για να γίνει μέλος του συγκροτήματος.

     

    Στην ερώτηση αυτή λοιπόν, ο Vera απάντησε:  «Η αλήθεια είναι πως μετά την ιστορία με τον Cliff, οι Metallica άρχισαν να κάνουν auditions με πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Τους έστελναν πάρα πολλές κασέτες και απλά προσπαθούσαν να δουν τους περισσότερους. Ακόμη θρηνούσαν το φίλο τους και προφανώς, ήταν μία πολύ άσχημη περίοδος για αυτούς. Κατά τη γνώμη μου, έφτασαν σε ένα σημείο που απλά ήθελαν να δουν άτομα που γνώριζαν και ήταν φίλοι μαζί τους. Άρχισαν να το κάνουν αυτό και ανάμεσα στα τηλέφωνα που έκανε ο Lars, ήμουν κι εγώ. Δε μου ζήτησαν ποτέ να γίνω μέλος του συγκροτήματος. Απλά μου πρότειναν να πάω να παίξω μαζί τους γιατί θέλουν να δουν γνωστά τους πρόσωπα. Με τίμησε πολύ αυτό το τηλεφώνημα και ζήτησα από τον Ulrich να το σκεφτώ.»

    Συνέχισε:
    «Εκείνη την εποχή, με τους Armored Saint ηχογραφούσαμε το "Raising Fear", οπότε ήταν λίγο δύσκολο να σκεφτώ μία τέτοια πρόταση. Δεν ήμουν έτοιμος να αφήσω τους Armored Saint, γιατί ήμουν ικανοποιημένος με τη μπάντα και δεν έψαχνα λόγο για να φύγω. Σκεφτόμουν πως έπρεπε να έχω έστω έναν λόγο για να παίξω με τους Metallica. Και πως θα έπρεπε να πάω εκεί, θέλοντας να γίνω μέλος τους. Με αυτές τις σκέψεις, συνειδητοποίησα πως δεν ήθελα να κάνω αυτή την αλλαγή στη ζωή μου. Οπότε, πήρα τηλέφωνο τον Lars και με ευγενικό τρόπο αρνήθηκα την πρότασή τους. Ήταν άνετος με αυτό και με κατάλαβε πλήρως.»

    «Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Είχα μία πολύ καλή ζωή και πιστεύω πως οι αποφάσεις που έχω πάρει με έκαναν αυτόν που είμαι. Πράγμα που δε θα άλλαζα ποτέ. Πολλοί άνθρωποι με ρωτάνε εάν έχω μετανιώσει όσον αφορά τους Metallica, αλλά χωρίς δισταγμό απαντάω πως δεν το έχω κάνει. Αν μετάνιωνα, δε θα είχα εξελιχθεί έτσι. Και είμαι ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη.»

    Στο METAL HAMMER Mαρτίου, ο Joey Vera μάς μιλάει με κάθε λεπτομέρεια για τη δημιουργία του πρώτο album των Αrmored Saint, "March of the Saint", στη στήλη Past Tense to Future.