Wednesday, 29 March 2017 03:12

ANATHEMA: Νέος δίσκος τον Ιούνιο (teaser)

Written by 
    ANATHEMA: Νέος δίσκος τον Ιούνιο (teaser)

    Τη δισκογραφική τους επιστροφή έχουν ολοκληρώσει οι Anathema και ο δίσκος θα φτάσει στα χέρια μας ακριβώς τρία χρόνια μετά από το “Distant Satellites”.

    Ο 13ος full-length δίσκος της εξάδας από το Liverpool έχει τίτλο “The Optimist” και θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου μέσω της Kscope. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο studio Attica Audio στο Donegal της Ιρλανδίας και στο Castle of Doom στη Γλασκόβη της Σκωτίας με παραγωγό τον Tony Doogan (Mogwai, Belle & Sebastian).

    O frontman της μπάντας, Vincent Cavanagh δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο Tony πρότεινε να γράψουμε live, κάτι που δεν είχαμε κάνει για πολλά χρόνια. Είχαμε παίξει ορισμένα νέα τραγούδια στην τελευταία περιοδεία και νιώθαμε έτοιμοι. Ο Tony ήθελε να αιχμαλωτίσει την ενέργεια που παίρνεις μόνο όταν τα μέλη της μπάντας έχουν άμεση επαφή μεταξύ τους. Αυτή η διαδικασία έκανε τη διαφορά. Είναι εκπληκτικός τύπος και συνεργάτης και σίγουρα έμαθα πολλά απ’ αυτές τις ηχογραφήσεις.»

    Αναφορικά με το concept, ο αδελφός του Vincent κι επίσης ιδρυτικό μέλος, Danny Cavanagh δήλωσε: «Μπορείς να πεις ότι ο δίσκος είναι κατά ένα μέρος αυτοβιογραφικός. Βάλαμε ήχο, αισθήματα και πάνω απ’ όλα τις δικές μας ελπίδες και φόβους σε έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος έγινε το υποκείμενο του προσωπικού μου εσωτερικού μονολόγου μέσα στην αφήγηση του “The Optimist”. Ήταν ιδέα του John (Douglas, τύμπανα) να γράψουμε μια ιστορία και πήρα το “A Fine Day to Exit” ως αφετηρία.»

    Όπως προσθέτει μάλιστα ο Vincent Cavanagh, το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου έχει ως τίτλο τις ακριβείς γεωγραφικές συντετατγμένες της παραλίας Silver Strand στο San Diego που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του “A Fine Day to Exit” και είναι η τελευταία γνωστή τοποθεσία που βρέθηκε ο χαρακτήρας του Optimist. Το artwork του δίσκου είναι δουλειά του πασίγνωστου Travis Smith.

    Track listing:

    01. 32.63N 117.14W
    02. Leaving It Behind
    03. Endless Ways
    04. The Optimist
    05. San Francisco
    06. Springfield
    07. Ghosts
    08. Can't Let Go
    09. Close Your Eyes
    11. Wildfires
    12. Back To The Start

    Εδώ και ένα πρώτο teaser για το επερχόμενο album.