Thursday, 06 April 2017 10:39

SAVATAGE: Απεβίωσε ο manager, παραγωγός και στιχουργός Paul O'Neill

Written by 
    SAVATAGE: Απεβίωσε ο manager, παραγωγός και στιχουργός Paul O'Neill

    Θρήνος στην ευρύτερη Savatage/Trans-Siberian Orchestra οικογένεια, καθώς απεβίωσε το δεύτερο σημαντικότερο στέλεχός της, ο Paul O'Neill, σε ηλικία 61 ετών. Ταλαιπωρούνταν από μία χρόνια ασθένεια.

    O O'Neill ήταν ο manager, παραγωγός και στιχουργός των Savatage από την εποχή του "Hall of the Mountain King" (1987) και ακολούθησε το συγκρότημα σε όλα του τα μετέπειτα studio albums. Ήταν ο άνθρωπος που εισήγαγε τα χαρακτηριστικά συμφωνικά/Broadway στοιχεία στη μουσική των Αμερικανών, γράφοντας μαζί τους τα αριστουργήματα "Gutter Ballet", "Streets: A Rock Opera" και "Edge of Thorns" μεταξύ άλλων. Επίσης, σ' αυτόν πιστώνονται στιχουργικά concepts όπως του "Dead Winter Dead" και του "The Wake of Magellan".

    Πέραν των Savatage, ο O'Neill έβαλε το όνομά του και στα credits των εξής δίσκων: Οmen "Escape to Nowhere", Metal Church "Hanging in the Balance", Badlands "Badlands" και το "Knocking on Heaven's Door" των Αυστραλών Heaven.

    Βέβαια, η μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία του O'Neill ήταν όταν ξεκίνησε μαζί με τον Oliva και τους υπόλοιπους Savatage το project Trans-Siberian Orchestra, πίσω στο 1996. Πρόκειται για μία χριστουγεννιάτικη rock όπερα που εκτός του ότι έχει παράξει μερικά πολυπλατινένια albums, είναι ένα επιτυχημένο ετήσιο χριστουγεννιάτικο συναυλιακό event στην Αμερική που απαριθμεί κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες θεατές και έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

    Στις αρχές Αυγούστου του 2015, οι Savatage και TSO έδωσαν ένα special show στο Wacken, το πρώτο των Savatage μετά από πολλά χρόνια. Έκτοτε αναμένουμε ανακοινώσεις για περαιτέρω δράσεις υπό το όνομα Savatage και μένει να δούμε κατά πόσο ο θάνατος του O'Neill θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

    Η επίσημη Facebook σελίδα των Trans-Siberian Orchestra ανακοίνωσε τα άσχημα νέα, καταλήγοντας στο ότι σύντομα θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις.