Friday, 12 May 2017 17:32

PENTAGRAM: Η φρικτή αλήθεια για τον τραγουδιστή τους, Bobby Liebling

Written by 
    PENTAGRAM: Η φρικτή αλήθεια για τον τραγουδιστή τους, Bobby Liebling

    Το τελευταίο διάστημα, το ιστορικό συγκρότημα των Pentagram και ο τραγουδιστής τους, Bobby Liebling, έχουν απασχολήσει τη metal κοινότητα, δυστυχώς όμως όχι για μουσικούς λόγους.

    Πριν ένα μήνα σχεδόν, ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος ενημέρωσε τους συμπαίκτες του ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι Pentagram να ολοκληρώσουν την αμερικάνικη περιοδεία τους χωρίς αυτόν. Τα φωνητικά ανέλαβε ο επί δεκαετίες κιθαρίστας και συνθέτης των Αμερικανών, Victor Griffin, πόστο που έχει επαναλάβει με επιτυχία και στο προσωπικό του σχήμα και στους Place of Skulls.

    O Griffin, μαζί με τους Greg Turley (μπάσο) και Pete Campbell (τύμπανα) ανακοίνωσαν πως υπό αυτή τη μορφή, οι Pentagram θα πραγματοποιήσουν την ήδη κανονισμένη περιοδεία τους στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη τουρνέ τούς φέρνει και για τέταρτη φορά από τα μέρη μας, και συγκεκριμένα την Τρίτη 11 Ιουλίου στο Αn.

    Όσον αφορά τον 63χρονο ιδιόρρυθμο frontman τους, έχουν έρθει στην επιφάνεια κάποιες ανατριχιαστικές πληροφορίες για τον παραγκωνισμό του...

    Πολύς κόσμος υπέθεσε πως ο Liebling εισήχθη εκ νέου σε κέντρο αποτοξίνωσης, καθώς είναι γνωστή η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Πολλά περισσότερα μπορείτε να δείτε στο documentary "Last Days Here".

    Σύμφωνα, όμως, με τον επίσημο φάκελο του Δικαστηρίου του Maryland όπου διαμένει ο Liebling, o τραγουδιστής έχει εις βάρος του 4 κατηγορίες για επίθεση πρώτου βαθμού και σωματική βλάβη προς ευάλωτο ενήλικα που είναι μέλος της οικογένειας Liebling. Ο Liebling συνελήφθη στις 10 Απριλίου και έκτοτε βρίσκεται σε κρατητήριο της πολιτείας μέχρι να κληθεί σε προκαταρκτική ακρόαση.

    Κάνοντας έναν συνδυασμό στοιχείων, το πρόσωπο που περιγράφει η έκθεση είναι η 87χρονη μητέρα του Βobby, Diane Liebling, η οποία εμφανίζεται και στο προαναφερθέν documentary. Ο Liebling έμενε στο υπόγειο των υπέργηρων γονιών του για δεκαετίες, οι οποίοι τον φρόντιζαν και του συμπαραστέκονταν λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του.

    To συμπέρασμα για την κυρία Liebling έρχεται μέσα από κάποιες αναρτήσεις του παλιού drummer των Pentagram, Gary Isom, o οποίος λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Bobby Liebling πληκτρολόγησε τα εξής: «Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου για την κυρία Diane Liebling. Δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για τον Bobby, αλλά η μητέρα του είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος». Δύο εβδομάδες μετά, ο Isom θα γράψει: «Ποια η άποψή σας όταν κάποιος επώνυμος γίνεται θύτης ενδοοικογενειακής βίας και τελικά τη γλιτώνει γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν πολλά λεφτά και η καριέρα του τύπου αυτού καταστραφεί; Θεωρείτε ότι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε διαφορετικά; Πιστεύετε ότι τέτοιες πράξεις πρέπει απλά να μπουν κάτω από το χαλάκι και να προσποιηθούμε ότι δεν έγιναν ποτέ; Ή να βγουν όλα στη φόρα και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες όπως του αξίζει;»

    Επιπροσθέτως, το περασμένο καλοκαίρι τα συγκροτήματα Wax Idols και King Woman αποχώρησαν από μία κοινή τους περιοδεία με τους Pentagram, λόγω του ότι ο Liebling έκανε ανάρμοστα και σιχαμένα σχόλια προς όλες τις γυναίκες της περιοδείας, εκτός και εκτός σκηνής.

    Χθες, ο Victor Griffin δήλωσε πως ευχαριστεί τους οπαδούς για την κατανόηση και την υποστήριξή τους τηρουμένης της κατάστασης και ότι τέτοια σκηνικά τα ζει 36 χρόνια τώρα και ότι αυτά που απαθανατίστηκαν στο επίμαχο documentary ήταν απλά μια μικρή γεύση. Φυσικά, αυτοί ήταν οι λόγοι που βρέθηκε εκτός Pentagram ουκ ολίγες φορές, ενώ δεν αποκλείει το γεγονός να εμφανιστούν υπό άλλο όνομα, απουσία του Liebling.

    Eδώ μπορείτε να δείτε τους Pentagram να παίζουν ζωντανά στην Αμερική χωρίς τον Liebling, με τον Griffin να κάνει ένα σχόλιο για την απουσία του frontman: