Monday, 15 May 2017 19:19

IRON MAIDEN: Δικαστική διαμάχη για το “Hallowed Be thy Name”

Written by 
    IRON MAIDEN: Δικαστική διαμάχη για το “Hallowed Be thy Name”

    Ένα ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη διάρκεια της τρέχουσας περιοδείας των Iron Maiden για το “The Book of Souls”.

    Η μπάντα, υποχρεώθηκε να αφαιρέσει τον ανυπέρβλητο ύμνο “Hallowed Be thy Name” από το set της ξεκινώντας από το χτεσινό show στο Newcastle και για το υπόλοιπο της περιοδείας, καθώς ένας Λονδρέζος πρώην manager, ο Barry McKay, υπέβαλε νομικό αίτημα ώστε να αποκτήσει δικαιώματα από τις εκτελέσεις του τραγουδιού υποστηρίζοντας μέσω των δικηγόρων του πως οι Iron Maiden αντέγραψαν τμήματα από το τραγούδι “Life’s Shadow” που ηχογράφησε η μπάντα Beckett στα early 70s.

    Το εν λόγω τραγούδι πιστώνεται στον Brian Quinn υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Brian Ingham και τον Robert Barton. Στην ανακοίνωσή του, ο Barry McKay προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν ανάγκη οι Iron Maiden να αποσύρουν το τραγούδι από το set τους. Αν όμως θέλουν να πράξουν το σωστό, είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν σε επαφή είτε με εμένα είτε με τους δικηγόρους μου ώστε να έρθουν σε συμφωνία για να μπορούν να παίζουν το “Hallowed Be thy Name”. Ποτέ μου δε θα ήθελα να στερήσω από τους fans το αγαπημένο τους τραγούδι των Iron Maiden

    Προσέθεσε δε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Brian Quinn στις 29 Μαρτίου 2017, δύο ημέρες πριν κατατεθεί η αγωγή.

    Το γραφείο Phantom Management δήλωσε εκ μέρους των Iron Maiden: «Η διαμάχη αφορά το τραγούδι “Life’s Shadow” που γράφτηκε στις αρχές του ’70 και αποδίδεται στους Robert Barton και Brian Ingham. Ηχογραφήθηκε από την μπάντα Beckett.

    «Ο Steve Harris ήταν fan των Beckett και ορισμένοι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται και στο “Hallowed Be thy Name”. Το ζήτημα αυτό θεωρείται λήξαν εδώ και κάποια χρόνια ύστερα από συμφωνία στην οποία έφτασε ο Steve με τον Robert barton.

    «Όλα τα στοιχεία που θα υποβάλει ο κύριος McKay θα εξεταστούν προσεκτικά και θα καταρτιστεί η κατάλληλη υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο.»

    Σε επιπρόσθετη ανακοίνωση του management των Iron Maiden, μάλιστα, τονίστηκε ότι: «Η κατάσταση μοιάζει να είναι μία διαμάχη των δύο συνθετών του “Life’s Shadow” για τα ποσοστά του καθενός. Ακόμη, ένας κύριος Barry McKay ζητά δικαιώματα για το μερίδιο του κυρίου Robert Barton χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα την οποιαδήποτε συμφωνία.»

    Στον χορό των δηλώσεων, τέλος, ο ίδιος ο Robert Barton δήλωσε: «Εγώ έγραψα τους στίχους του “Life’s Shadow” και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον τρόπο που διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση οι Iron Maiden.»

    Μέχρι να ξεδιαλύνει το τοπίο, θυμόμαστε το “Hallowed Be thy Name” σε μια απ’ τις κορυφαίες εκτελέσεις του.