Thursday, 18 May 2017 18:17

CHRIS CORNELL: Δηλώσεις της μουσικής κοινότητας για το θάνατό του – videos από το τελευταίο του live με τους SOUNDGARDEN

Written by 
    CHRIS CORNELL: Δηλώσεις της μουσικής κοινότητας για το θάνατό του – videos από το τελευταίο του live με τους SOUNDGARDEN

    Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, έφυγε ο σπουδαίος τραγουδιστής των Soundgarden και των Audioslave, Chris Cornell.

    Η θεόρατη προσφορά του στο μουσικό μας σύμπαν δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την κοινότητα και πολλές μπάντες και καλλιτέχνες εξέφρασαν τη θλίψη τους με δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάζουμε παρακάτω ορισμένες από αυτές.

    Jimmy Page: «R.I.P. Chris Cornell. Εκπληκτικά ταλαντούχος, πολύ νέος, θα μας λείψεις αφάνταστα.»

    Tony Iommi: «Ο Chris Cornell έφυγε στα 52 του. Κρίμα. Ήταν ένας απ’ τους αγαπημένους μου τραγουδιστές και ένας υπέροχος άνθρωπος. Δώσαμε πολλές συναυλίες μαζί και ήταν πάντα χαρούμενος και ενθουσιώδης. Τα νέα με σόκαραν.»


    Scott Ian (Anthrax): «Είμαι σοκαρισμένος. Οι σκέψεις μου είναι αφιερωμένες στην οικογένεια και τους φίλους του. Πάω να ακούσω το “Badmotorfinger”.»

    Glenn Hughes: «Είναι απίστευτα θλιβερή η απώλεια ακόμα ενός τόσο ταλαντούχου ανθρώπου… R.I.P. αδελφέ»

    Alex Skolnick (Testament): «Είδα την είδηση στη σελίδα ενός φίλου και νόμιζα αρχικά πως ήταν φάρσα. Δυστυχώς έκανα λάθος. Δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ όμως των θαύμασα ως μια απ’ τις σπουδαιότερες φωνές που είχε ο χώρος μας. R.I.P.»

    Mike Portnoy: «Σοκαριστικό νέο. Ο Chris Cornell ήταν σημείο αναφοράς για τους τραγουδιστές της γενιάς μας. Τεράστια απώλεια.»

    Paul Stanley (Kiss): «Έχω μείνει εμβρόντητος απ’ την είδηση του θανάτου του Chris Cornell. Μεγάλη απώλεια για τη μουσική όμως ακόμα μεγαλύτερη για την οικογένειά του που έχασε έναν πατέρα κι έναν σύζυγο. R.I.P.»

    Joe Perry (Aerosmith): «Πολύ θλιβερά τα νέα για τον Chris Cornell σήμερα. Απίστευτη απώλεια ενός τόσο μεγάλου ταλέντου για τον μουσικό κόσμο, τους φίλους και την οικογένειά του. Rest in Peace.»

    Overkill: «R.I.P. Chris Cornell. Οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά του. Τραγική απώλεια.»

    Anneke van Giersbergen: «Έφυγε μια απ’ τις σπουδαιότερες rock φωνές.»

    Dino Cazares (Fear Factory): «R.I.P. Chris Cornell. Έφυγες πολύ νέος.»

    Michael Amott (Arch Enemy, Spiritual Beggars): «R.I.P. Chris Cornell. Είμαι σοκαρισμένος και στενοχωρημένος. Εξαιρετικός τραγουδιστής και συνθέτης, και ένας απ’ τους καλύτερους στο σανίδι.»

    Ann Wilson (Heart): «Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τις θετικές μας σκέψεις για τον Chris. Τον αγαπήσαμε και τώρα του ευχόμαστε ένα χαρούμενο ταξίδι. Ήταν μια όμορφη ψυχή.»

    Nancy Wilson (Heart): «Κανείς ποτέ δεν είναι έτοιμος να ακούσει για το θάνατο ενός οικογενειακού προσώπου. Και σήμερα, ο αδερφός μου Chris Cornell από το Σιάτλ άφησε την οικογένεια της μουσικής. Πιστεύω πως η φωνή του θα μείνει για πάντα στον κόσμο της μουσικής. Είμαι συντετριμμένη.»

    Rush: «Είναι ένα απαίσιο νέο. Ο Chris Cornell δεν ήταν απλά ένας φοβερός μουσικός. Ήταν ένα γενναίο πνεύμα που θα μας λείψει πολύ. Soundgarden, Temple of the Dog, Audioslave, solo. Μία υπέροχη φωνή. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, στο συγκρότημά του, στους φίλους του και στους fans.»

    Steven Tyler (Aerosmith): «Σήμερα προστέθηκε ένα καινούριο αστέρι στον παράδεισο, το οποίο θα λάμπει για πάντα. Ήσουν ο κεντρικός πυρήνας σε όλες τις μπάντες που έπαιξες. Ήσουν ένας υπέροχος φίλος Chris. Θα μας λείψεις πολύ.»

    Η τελευταία εμφάνιση επί σκηνής με τους Soundgarden, πραγματοποιήθηκε μόλις χτες στο Fox Theatre του Detroit. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά fan filmed videos από την συναυλία.