Sunday, 28 May 2017 23:35

RITCHIE BLACKMORE: Μιλά για το ενδεχόμενο επανασύνδεσης με τους DEEP PURPLE

Written by 
    RITCHIE BLACKMORE: Μιλά για το ενδεχόμενο επανασύνδεσης με τους DEEP PURPLE

    Πριν από τρεις μέρες, ο θρυλικός Ritchie Blackmore παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας The Guardian.

    Με αφορμή την πρόσφατη ενσάρκωση των Rainbow που σηματοδότησε την επιστροφή του Ritchie Blackmore στον σκληρό ήχο, και την νέα δισκογραφική επιστροφή των Deep Purple, το πολύ καλό “InFinite”, η συζήτηση με τον δημοσιογράφο Michael Hann, αναμενόμενα στράφηκε και προς το ενδεχόμενο ενός reunion. Παρά την γνωστή, τεταμένη σχέση του με τους πρώην bandmates του, ο σπουδαίος κιθαρίστας ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας πως δεν έχει αισθήματα μνησικακίας και πως θα έπαιζε ξανά μαζί τους αν είχε κάποια ανάλογη πρόσκληση. Παρ’ όλα αυτά δεν έδωσε ελπίδες στους fans, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να συμβεί.

    Παράλληλα, τόνισε πως ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει ως «χαβαλέ» την διαδικασία της σύνθεσης: «Δεν είμαι ιδιαίτερα άνθρωπος του χαβαλέ. Πολλοί μουσικοί τελειώνουν μια πρόβα και λένε «πλάκα είχε». Εγώ αντιθέτως θεωρώ πολύ σοβαρή υπόθεση τη μουσική και δεν χωράει εκεί ο χαβαλές. Δεν μου αρέσει να κάνω πλάκες την ώρα του τζαμαρίσματος. Δεν μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να συλλάβω πλήρως τη μουσική μου σε αυτές τις συνθήκες. Είναι δύσκολη διεργασία και σίγουρα ικανοποιείσαι όταν φτάνεις στο πέρας της, όμως η πλάκα χωρά μόνο σε συζητήσεις όταν κάποιος λέει ένα ανέκδοτο και γελάμε μετά. Η μουσική είναι πολύ βαθύτερη.»

    Υπενθυμίζουμε ότι το Metal Hammer Μαΐου που κυκλοφορεί, έχει Βαθύ Μωβ χρώμα. Στις σελίδες του εντύπου, φιλοξενούμε μια εκτενή συνέντευξη με τον τεράστιο Roger Glover, που μας μιλά για το “InFinite”, για την νοοτροπία που κρατά τους Deep Purple ενεργούς μετά από 50 χρόνια καριέρας, για την εικόνα που έχει για τη σημερινή μουσική Σκηνή και βιομηχανία και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα. Παράλληλα, καταπιανόμαστε με την δισκογραφική πορεία της μπαντάρας σε ένα mini αφιέρωμα που καταγράφει την μουσική τους εξέλιξη και την ολόχρυση σφραγίδα που άφησαν στη μουσική που παρακολουθούμε. Στο τμήμα των δισκοκριτικών, τέλος, θα βρείτε την παρουσίαση του “InFinite” ενώ η αφίσα που συνοδεύει το έντυπο έχει στην μία όψη της την κεντρική φωτογραφία αυτής της ανάρτησης.