Monday, 29 May 2017 17:31

MINISTRY: Συνέντευξη λίγο πριν τα live σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Written by 
    MINISTRY: Συνέντευξη λίγο πριν τα live σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

    Περιμέναμε πολλά χρόνια να τους δούμε στην Ελλάδα. Οι θηριώδεις MINISTRY του Καπετάν Al Jourgensen εμφανίζονται την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Pireaus 117 Academy της Αθήνας και την επομένη, Παρασκευή 2 Ιουνίου, στο Principal Club Theater της Θεσ/νίκης. Με αφορμή αυτές τις δύο συναυλίες στη χώρα μας, πιάσαμε κουβέντα με τον κιθαρίστα του σχήματος, SIN QUIRIN, ώστε να μας δώσει μια πρώτη ιδέα για όσα μας περιμένουν. Και είμαστε βέβαιοι ότι μας περιμένουν πολλά και άκρως συνταρακτικά.

    AΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

    Λοιπόν, Sin, πότε ξεκινάει η περιοδεία των Ministry;
    Το πρώτο μας show είναι στις 27 Μαΐου εδώ στην California και παίζουμε στο Blackest of the Black festival μαζί με τον Danzig και πολλούς άλλους. Δύο μέρες μετά πετάμε για την Ελλάδα, όποτε νομίζω πως η ευρωπαϊκή μας περιοδεία ξεκινάει την 1η Ιουνίου από την Αθήνα.

    Αυτή θα είναι η πρώτη σας φορά στην Ελλάδα. Πώς νιώθεις;
    Πολύ ενθουσιασμένος. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που πάντα ήθελα να επισκεφτώ και ακόμα περισσότερο να παίξω με τους Ministry, συνεπώς είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό γίνεται πραγματικότητα. Ελπίζω να μπορέσω να δω λίγο την Αθήνα, νομίζω πως θα είμαστε εκεί μία μέρα πριν το πρώτο μας show, άρα θα έχουμε τη δυνατότητα να την εξερευνήσουμε και να δούμε κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης.

    Και τι θα πρέπει να περιμένουμε από τα πρώτα shows των Ministry στην Ελλάδα;
    Χάος, το απόλυτο χάος! Πάντα δημιουργούμε χάος, με την καλή την έννοια, στις συναυλίες μας. Οι οπαδοί μας θα πρέπει να περιμένουνε να ακούσουνε ορισμένα από τα παλιά, κλασικά κομμάτια, έχουμε προβάρει κομμάτια που δεν έχουμε παίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια άρα θα είναι καταπληκτικά. Είμαστε ενθουσιασμένοι, θα υπάρχει πολύ ενέργεια οπότε να είσαστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο, πάντα με την καλή την έννοια. Και είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες οπαδοί θα είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί οπότε είμαι σίγουρος πως θα πρόκειται για δύο ηλεκτρισμένες συναυλίες.



    Υπάρχουν κάποια ειδικά πλάνα για το setlist; Πρόκειται να ακούσουμε κάτι σαν “best of’” setlist ή σκοπεύετε να παίξετε κάποιο album ολόκληρο;
    Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς το τι πρόκειται να κάνουμε, αλλά από αυτά που προβάρουμε μπορώ να αποκαλύψω πως σκοπεύουμε να παίξουμε κάτι από κάθε μας δίσκο. Θα μπορούσες να το πεις “best of” setlist, αλλά όχι απαραίτητα ότι παίζουμε τα πιο γνωστά κομμάτια αλλά ότι ακουμπάμε όλα μας τα albums.

    Φέτος είναι και τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του “Psalm 69”. Βέβαια, δεν ήσουν μέλος της μπάντας τότε, αλλά σαν οπαδός τι σημαίνει αυτό το album για εσένα;
    Τεράστιο album, πραγματικά μνημειώδες και πάρα πολύ σημαντικό για εμένα όσον αφορά την επιρροή που άσκησε πάνω μου στον τρόπο που συνθέτω. Ήμουν οπαδός των Ministry και πριν από αυτόν το δίσκο, αλλά εδώ νομίζω είναι που σταθεροποίησαν αυτό που ήθελαν να κάνουν στο ύφος τους και στις συνθέσεις τους. Είναι ένα από τα albums που για ‘μένα είναι μέσα στα πέντε αγαπημένα μου όλων των εποχών.

    Sin, ο Al είναι γνωστός για τον «επικίνδυνο» τρόπο ζωής του, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε περιοδεία. Είναι ακόμα έτσι ή έχει ηρεμήσει τα τελευταία χρόνια;
    Η αλήθεια είναι πως έχει ηρεμήσει με κάποιες από τις υπερβολές που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, νιώθει πολύ καλά, είναι πολύ υγιής, έχει πλήρη έλεγχο του εαυτού του και των πράξεών του, πράγμα που είναι πολύ καλό. Τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, πιο χαλαρά μέσα στη μπάντα και με χαροποιεί να τον βλέπω πιο ευδιάθετο αλλά, ξέρεις, είναι ακόμα ο Al Jοurgensen.

    Θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις πότε τον είχες δει στα πιο τρελά του;
    Oh man, δε νομίζω ότι μπορώ να αποκαλύψω κάτι τέτοιο, ειδάλλως θα πρέπει να μας συλλάβουν όλους. Καταλαβαίνεις τι εννοώ, χαχαχα!

    Υπάρχουν κάποια πράγματα που ακολουθείς πιστά πριν ανέβεις πάνω στη σκηνή;
    Συνήθως τρώω σοκολάτα, αλλά αυτό είναι κάτι που κάνω καθημερινά, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν ιεροτελεστία πριν ανεβώ στη σκηνή. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, αυτό που προσπαθώ να κάνω λίγα λεπτά πριν την συναυλία είναι να βρεθώ λίγο μόνος σε κάποιο μέρος πιο ήσυχο και να προετοιμαστώ περισσότερο πνευματικά για το τι θα ακολουθήσει. Αυτό είναι κάτι που κάνω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ποτέ δεν είχα άγχος πριν παίξω live, απλά όλο αυτό είναι μέρος τού να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή πνευματική και νοητική κατάσταση πριν το show.

    Όλη αυτή η αβεβαιότητα και η αστάθεια στην αμερικανική πολιτική αρένα έπαιξαν ρόλο στην επαναδραστηριοποίηση των Ministry;
    Ναι, απόλυτα. Όπως ξέρεις, οι Ministry ήταν πάντα ένα πολιτικοποιημένο συγκρότημα και δουλεύοντας αυτή την περίοδο πάνω στη νέα δουλειά της μπάντας που είναι σχεδόν έτοιμη καθώς μιλάμε, υπάρχουν πολλά από αυτά τα θέματα τα οποία θίγουμε μέσα από τα καινούργια μας κομμάτια. Το album είναι έτοιμο κατά 75% και είναι ιδιαίτερα επηρεασμένο από την σημερινή κατάσταση στην Αμερική αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.

    Έχω την εντύπωση πως τώρα με τον Trump στην διακυβέρνηση της Αμερικής, ο Al δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να βρει στιχουργική έμπνευση.
    Καμία απολύτως, υπήρξαν πολλά θέματα που του έδωσαν πολύ μεγάλη έμπνευση.

    Την αφίσα των συναυλιών των Ministry σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορείτε να την βρείτε στο METAL HAMMER Μαΐου.