Sunday, 04 June 2017 19:11

VUUR: “Days Go By – London” (νέο τραγούδι από τη μπάντα της ANNEKE VAN GIERSBERGEN)

Written by 
    VUUR: “Days Go By – London” (νέο τραγούδι από τη μπάντα της ANNEKE VAN GIERSBERGEN)

    Το prog metal κουιντέτο των Vuur είναι το νέο σχήμα της υπέροχης και αγαπημένης Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering).

    Εδώ μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “Days Go By – London” που είναι το πρώτο single από το ντεμπούτο, για το οποίο αναμένονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, και που θα φτάσει στα χέρια μας το φθινόπωρο μέσω της InsideOut.

    Η ίδια η Anneke δήλωσε για το στιχουργικό περιεχόμενο του δίσκου: «Οι στίχοι του δίσκου είναι επηρεασμένοι από τις πόλεις που έχω επισκεφθεί στη διάρκεια των περιοδειών μου. Το τραγούδι “Days Go By – London” αναφέρεται στην Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666 (σ.σ. The Great Fire of London, μία πυρκαγιά που σε διάστημα τεσσάρων ημερών έκαψε μεγάλο τμήμα των ιστορικών κεντρικών περιοχών του Λονδίνου, μεταξύ αυτών και ένα απ’ τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, και άφησε περίπου 70 χιλιάδες ανθρώπους άστεγους). Οι στίχοι του έχουν γραφτεί από την οπτική της Φωτιάς η οποία απειλεί τους Λονδρέζους με πλήρη εξαφάνιση. Παρ’ όλα αυτά το τραγούδι διατηρεί την ελπίδα καθώς ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, ο ήλιος εν τέλει θα ανατείλει ξανά».

    Οι Vuur θα είναι και το βασικό support σχήμα στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Epica για το “The Holographic Principle” αυτόν το Νοέμβρη.