Wednesday, 14 June 2017 11:00

GHOST: Ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν το νέο τους album

Written by 
    GHOST: Ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν το νέο τους album

    Το τέταρτο full length δισκογραφικό τους βήμα θα αρχίσουν σύντομα να ηχογραφούν οι Ghost.

    Τη συγκεκριμένη πληροφορία, αποκάλυψε ένα από τα Nameless Ghouls της μπάντας, λίγο πριν από το show τους στο Norfolk της Virginia των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο μουσικός, σε ερώτηση για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Ghost, απάντησε: «Θα περιοδεύσουμε για ακόμα έξι εβδομάδες αν δεν κάνω λάθος. Ύστερα, στις 14 Αυγούστου, που δεν θα είναι μια μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα αλλά θα είναι ένα τεράστιο άλμα για μένα (γέλια), θα μπω στο studio για να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του νέου δίσκου. Την ίδια περίοδο θα έχουμε μερικά shows καθώς το προηγούμενο σαββατοκύριακο θα είμαστε στην Αγγλία και στο Βέλγιο ενώ στο τέλος του Σεπτέμβρη θα δώσουμε δύο live στη Σουηδία. Όλο το υπόλοιπο φθινόπωρο όμως θα μας βρει να ηχογραφούμε. Άρα δε νομίζω να είναι σπουδαίο γεγονός για εσάς, αλλά σίγουρα θα είναι σπουδαίο για εμάς!»

    Παράλληλα, το Nameless Ghoul παρέθεσε πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για δύο ζητήματα τα οποία απασχολούν αρκετά τον κόσμο της μουσικής το τελευταίο διάστημα. Το πρώτο είναι το θέμα της τρομοκρατίας με την επίθεση στο Manchester, που άφησε πίσω της πολλά θύματα μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, να είναι ακόμα πολύ πρόσφατη, και πολλά μεγάλα φεστιβάλ όπως το Rock am Ring και το Wacken να λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το δεύτερο είναι ο απρόσμενος θάνατος του Chris Cornell μόλις στα 52 του χρόνια. Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα.

    Ένα θέμα για το οποίο προσωπικά έχω γράψει εκτενώς είναι αυτό της ασφάλειας στις συναυλίες. Ύστερα από την επίθεση στο Manchester, και με δεδομένο ότι κατάγεστε από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η αντίδρασή σας σε αυτά τα φαινόμενα. Υπάρχει κάτι που κάνετε πλέον διαφορετικά;

    Πρώτα απ’ όλα, είμαστε τρομαγμένοι όπως όλοι. Όπως και με το προπέρσινο χτύπημα στο Bataclan, η επίθεση στο Manchester ήταν πολύ κοντά στα σπίτια μας. Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικά καλή απάντηση στην ερώτησή σου. Θέλω να πω, τι να κάνουμε; Αν ενδώσεις στον φόβο χάνεται όλο το νόημα. Καλύτερα να μην παίξουμε καθόλου, να σταματήσουμε και να τους αφήσουμε να κερδίσουν. Πιστεύω όμως πως πρέπει να γίνει το αντίθετο.

    Ήμαστε σε ευρωπαϊκή περιοδεία όταν έγινε το χτύπημα στο Bataclan και για πολλά βράδια ύστερα από αυτό υπήρχε πάντα ένα περίεργο συναίσθημα όταν ανεβαίναμε στο σανίδι. Ξαφνικά ανέβηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ασφαλείας στα shows. Την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Bataclan παίζαμε στη Δανία και ακόμα και σε αυτό το show, καθώς και στα επόμενα ιδιαίτερα στη Γαλλία, βλέπαμε τις ένοπλες δυνάμεις στους χώρους. Υπήρχαν ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές. Προφανώς και θέλεις να υπάρχει ασφάλεια σε μια συναυλία, όμως μέχρι τότε πιστεύαμε ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ανέβει κάποιος πολύ πιωμένος στη σκηνή απλώς επειδή θέλει να αράξει με τη μπάντα! Δεν περιμέναμε ότι θα είμαστε κομμάτι ενός θρησκευτικού πολέμου.

    Πρόσφατα χάσαμε έναν θρύλο, τον Chris Cornell. Είμαι σίγουρος ότι όπως και πολλοί άλλοι μουσικοί, σας επηρέασε και αυτός με τον τρόπο του. Νιώθετε κάποιο πρόσθετο βάρος μετά από τον θάνατό του;

    Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μεγάλο σοκ. Θα ακουστώ υπερβολικά αφελής τώρα, αλλά στις μέρες μας φεύγει η παλιά φρουρά. Φαίνεται πως κάθε βδομάδα ή κάθε μέρα αν κοιτάξουμε τον ευρύτερο χώρο της μουσικής, βλέπουμε καλλιτέχνες που γεννήθηκαν στα 40s και στα 50s να φεύγουν. Κάθε μήνα έχουμε κι ένα ισχυρό πλήγμα. Από τότε που πέθανε ο Lemmy, μιλάω διαρκώς γι’ αυτό το θέμα, το ίδιο και μετά από τον θάνατο του David Bowie. Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση πως βρισκόμαστε σε μια εποχή αλλαγών, καθώς πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα, άνθρωποι που ήταν σαν άλλοι γονείς ή θείοι μας και που περιμέναμε πως θα βρίσκονται για πάντα εδώ, πλέον φεύγουν από κοντά μας.

    Δεν ήξερα τον Chris Cornell προσωπικά. Είχαμε συναντηθεί και ήταν πολύ ευγενικός. Προφανώς ήταν και εξαιρετικά ταλαντούχος, εξαιρετικά επιτυχημένος… Την τελευταία φορά που τον είδα ήταν ένας πανέμορφος και fit τύπος, όλοι τον λάτρευαν. Εξέπεμπε την εικόνα κάποιου που έχει κάθε λόγο να θέλει να ζήσει. Άρα, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στις μέρες μας, που οι άνθρωποι φεύγουν σε μεγάλη ηλικία, μας υπενθυμίζει πως σίγουρα υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα στη ζωή.

    Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως αποδεικνύεται ότι ακόμα κι αν έχεις όλα όσα οι άνθρωποι έξω από τον κύκλο σου θεωρούν ότι αρκούν για να θεωρείς τη ζωή σου αληθινά σημαντική, υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν λαμβάνει κανένας υπ’ όψη. Αξίζει να το σκεφτούμε σοβαρά αυτό όταν έρχεται η ώρα να δούμε και τις δικές μας ζωές.

    Μέχρι να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το album των Ghost, θυμόμαστε το κολλητικό “Square Hammer” από το περσινό EP “Popestar”.

    Εδώ και ολόκληρη η συνέντευξη σε video.