Monday, 19 June 2017 16:53

MOONSPELL: Νέος δίσκος τον Νοέμβριο

Written by 
    MOONSPELL: Νέος δίσκος τον Νοέμβριο

    Το 12ο studio album τους αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες οι Πορτογάλοι Moonspell.

    Ο δίσκος έχει τίτλο “1755” και θα βρεθεί στα δισκάδικα στις 3 Νοεμβρίου μέσω της Napalm Records. Ο τίτλος αναφέρεται στον σεισμό και τις επακόλουθες πυρκαγιές και τσουνάμι που ισοπέδωσαν σχεδόν ολοκληρωτικά την πόλη της Λισαβόνας την 1η Νοεμβρίου του 1755. Οι στίχοι του δίσκου, μάλιστα, είναι γραμμένοι στα πορτογαλικά, την μητρική γλώσσα της μπάντας, προσπαθώντας να αποτυπώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την ατμόσφαιρα εκείνης της ημέρας.

    Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Moonspell: «Είναι ένας metal δίσκος με δυνατά riffs, επικές ενορχηστρώσεις, στίχους και φωνητικά που αντικατοπτρίζουν την αγωνία της ημέρας του σεισμού. Θέλαμε επίσης να αναβιώσουμε την εικόνα της Λισαβόνας του τέλους του 18ου αιώνα άρα θα υπάρχουν πολλά κρουστά, αρκετή fusion και μια μελωδική προσέγγιση που ταιριάζουν σ’ αυτή την υπέροχη πόλη.

    «Ο δίσκος αποτελείται από δέκα δυνατά τραγούδια που παραπέμπουν ελαφρώς σε παλαιότερες προσπάθειες όπως το “Under the Moonspell” και το “Alpha Noir”. Όμως στο “1755” θα ακούσετε τους Moonspell όπως δεν τους έχετε ακούσει ποτέ ξανά, ωθούμενους από τη φωτιά της μητρικής τους γλώσσας και 900 χρόνια ιστορίας που περιμένουν να ξεδιπλωθούν.»

    Ο τραγουδιστής Fernando Ribeiro προσέθεσε: «Αγαπήσαμε αμέσως το concept και ήταν φυσικό επακόλουθο να το τραγουδήσουμε στη μητρική μας γλώσσα. Πιθανολογώ πως απλώς περιμέναμε την κατάλληλη ευκαιρία για να δουλέψουμε πάνω σε ένα τέτοιο album. Το να τραγουδάω, δε, στα πορτογαλικά μου επέτρεψε να βρω μια διαφορετική εκφραστικότητα ως τραγουδιστής και η δουλειά μου είναι να μπω στη θέση ενός επιζόντα του σεισμού ο οποίος περπατά ανάμεσα στα ερείπια και εξιστορεί τα πάντα γι’ αυτά.»

    Μέχρι να ακούσουμε κάτι από το “1755”, θυμόμαστε το προ διετίας “Extinct”.