Monday, 28 August 2017 20:23

ALEX LIFESON, GEDDY LEE: Υπάρχει πιθανότητα να σχηματίσουν νέα μπάντα σύμφωνα με τον EDDIE TRUNK

Written by 
    ALEX LIFESON, GEDDY LEE: Υπάρχει πιθανότητα να σχηματίσουν νέα μπάντα σύμφωνα με τον EDDIE TRUNK

    Σε μία πρόσφατη μετάδοση της εκπομπής “House of Blues” στο Houston, ο διάσημος παρουσιαστής Eddie Trunk, γνωστός fan των Rush, ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο ο κιθαρίστας Alex Lifeson και ο μπασίστας/τραγουδιστής Geddy Lee της θρυλικής μπάντας να δημιουργήσουν ένα νέο σχήμα.

    Πιο συγκεκριμένα, αυτή η φήμη προέκυψε από την απάντηση του Eddie Trunk σε έναν fan των Καναδών στο κοινό της εκπομπής, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για τα μελλοντικά σχέδια του σπουδαίου power trio. Ο διάλογος είχε ως εξής:

    -Μιλήσαμε λίγο για τους Rush. Είμαι μεγάλος fan τους και ήμουν απ’ τους τυχερούς που ήμουν στο τελευταίο τους show στο Forum ως τώρα, πριν από δύο χρόνια. Δεν ντρέπομαι να πω ότι έκλαψα όταν ο Neil Peart ήρθε μπροστά στη σκηνή και για πρώτη φορά χαιρέτησε το κοινό. Πιστεύω ότι ήταν ένα αντίο στις ζωντανές εμφανίσεις και ίσως γενικότερα.

    -"Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό."

    -Μπορεί να είμαι στενοχωρημένος όμως σέβομαι τις επιλογές του γιατί μας έχει δώσει ήδη πάρα πολλά. Θα με ενδιέφερε να μάθω τι πιστεύεις πως θα έκαναν ο Alex και ο Geddy στο μέλλον.

    -"Η δική μου εικόνα προέρχεται από τις συζητήσεις μου μαζί τους γιατί ο Neil θέλει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όπως όλοι ξέρουν. Προηγουμένως είπα για τις πρώτες συνεντεύξεις που έκανα για το “That Metal Show” για το VH1 Classic και ανάμεσα σε αυτές ήταν μια με τον Neil, διάρκειας μιας ώρας, όταν είχε κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο του (σ.σ. το “Ghost Rider: Travels on the Healing Road” του 2002). Εμφανίζεται στο YouTube κατά καιρούς όμως το VH1 ή το MTV την κατεβάζουν για τους δικούς τους λόγους. Ήταν όμως η μοναδική φορά που πέρασα ώρα με τον Neil και ήταν μια υπέροχη μέρα. Θα μπορούσα να αφιερώσω ένα ολόκληρο show σε αυτή την εμπειρία. Προσωπικά, λοιπόν, συμφωνώ μαζί σου. Θεωρώ ότι έχει αποχωρήσει και έχει αποσυρθεί.

    "Από την άλλη, ο Geddy είναι το ακριβώς αντίθετο. Του μίλησα μια-δυο φορές, και στη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας καθώς τους είδα στο Denver και ο Geddy μου είπε ότι είναι αναζωογονημένος. Μου μίλησε για κάποιες αλλαγές που έκανε στην διατροφή του και που βοήθησαν τη φωνή του και του προσέφεραν περισσότερη ενέργεια. Είπε επίσης ότι θέλει να συνεχίσει να γράφει μουσική και να είναι ενεργός στα πράγματα. Φυσικά, όπως όλοι είδαμε, έπαιξε και με τους Yes στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, άρα πιστεύω ότι ο Geddy σίγουρα θα κάνει κάτι μουσικό. Ο Alex βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα. Έχει δηλώσει πως θέλει αναμφίβολα να κάνει κάποια ακόμα πράγματα και ασχολείται και με παραγωγές και με σύνθεση.

    "Έχουν υπάρξει, μάλιστα, συζητήσεις για μια μπάντα που θα ονομάζεται Lee/Lifeson με πυρήνα αυτούς τους δύο. Δεν υπήρχε περίπτωση να την ονομάσουν Rush. Είναι πραγματικά πολύ εντάξει τύποι και δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο. Η αρχική σκέψη ήταν να παίζουν και κάποια κομμάτια των Rush αλλά να δημιουργούν και δική τους μουσική γιατί θέλουν να συνεχίσουν. Έχω ακούσει, όμως, προς το παρόν μόνο φήμες. Το αν θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο ή όχι είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση. Κάποια στιγμή πίστευα ότι θα το ανακοίνωναν στην ένταξη των Yes στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame γιατί βρίσκονταν και οι δυο τους εκεί όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αυτό που ξέρω σίγουρα, όμως, είναι ότι ο Geddy θέλει 100% να συνεχίσει. Ο Alex, λόγω κάποιων μικρών προβλημάτων υγείας που έχει π.χ. αρθρίτιδα, ακόμα το σκέφτεται, και κατά την άποψή μου ο Neil έχει «τελειώσει». Ίσως δούμε κάτι με τον Alex και τον Geddy στο μέλλον ή ακόμα και με τον Geddy μόνο του καθώς έχει κάνει έναν solo δίσκο, και μπορεί πολύ άνετα να το ξανακάνει."

    Εδώ μπορείτε να ακούσετε τον πρωτότυπο διάλογο από την εκπομπή, όπου ο Eddie Trunk δίνει την προσωπική του εκτίμηση για αυτά που επιφυλάσσει το μέλλον στο στρατόπεδο των Rush.