Tuesday, 12 September 2017 20:02

CHRISTOPHE SZPAJDEL: Εικαστική έκθεση στη Δράμα

Written by 
    CHRISTOPHE SZPAJDEL: Εικαστική έκθεση στη Δράμα

    Σε μία εβδομάδα από τώρα και μέχρι το τέλος του μήνα, ο γνωστός Βέλγος σχεδιαστής λογοτύπων για πολλές γνωστές μα και underground metal μπάντες, Christophe Szpajdel, θα πραγματοποιήσει μια έκθεση στη Δράμα.

    Η έκθεση ονομάζεται “A Journey into the Lost Homelands” και εκεί ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μια σειρά έργων του που αφορούν στην ενασχόλησή του με την μουσική και την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνισμού του Πόντου, του Καυκάσου και γενικότερα της περιοχής γύρω από την Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα με την έκθεση, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της μικρού μήκους ταινίας “The Lord of the Logos” την οποία σκηνοθέτησε ο Luke Hagan και ερευνά το έργο του Christophe Szpajdel.

    Ο χώρος όπου θα βρίσκονται τα εκθέματα είναι η Αίθουσα Τέχνης «Ελευθερία» στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κουντουριώτου στη Δράμα και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 12:00 ως τις 14:00 και ξανά από τις 18:00 ως τις 22:00. Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της την ερχόμενη Τρίτη, στις 19 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο event στο Facebook μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

    Ο Christophe Szpajdel γεννήθηκε το 1970 στο Βέλγιο και έχει σχεδιάσει πάνω από 7000 λογότυπα για metal μπάντες. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, ενώ έχει κυκλοφορήσει ένα επίτομο λεύκωμα με τίτλο “Lord of the Logos: Designing the Metal Underground”. Ευρέως γνωστός στο κοινό έγινε όταν σχεδίασε το λογότυπο των σπουδαίων Νορβηγών black metallers, Emperor. Έκτοτε, έχει δουλέψει με πολλά σημαντικά ονόματα του extreme χώρου όπως οι Arcturus, οι Venom, οι Wolves in the Throne Room, οι Borknagar, οι Dimmu Borgir, οι Moonspell, καθώς και με εξαιρετικές ελληνικές μπάντες όπως οι Ravencult, οι Order of the Ebon Hand και οι Deviser. Η κορυφαία, ίσως, στιγμή της καριέρας του, είναι ο σχεδιασμός του black metal logo των Metallica για το ιδιαίτερα ευφάνταστο video clip του “ManUNkind” από το περσινό, εξαιρετικό “Hardwired… to Self-Destruct”. Το θυμόμαστε παρακάτω.