Wednesday, 13 September 2017 14:24

DECAPITATED: Νέα, σκληρή κατηγορία στην υπόθεση απαγωγής

Written by 
    DECAPITATED: Νέα, σκληρή κατηγορία στην υπόθεση απαγωγής

    Τα τέσσερα μέλη της πολωνικής μπάντας Decapitated, συνελήφθησαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια, ως ύποπτοι για απαγωγή μίας γυναίκας.

    Τώρα, στην υπόθεση συμπληρώθηκε μία νέα κατηγορία: αυτή του ομαδικού βιασμού.

    Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, η φερόμενη ως θύμα και η φίλη της δήλωσαν στις Αρχές πως οι Decapitated τις προσκάλεσαν για μερικά ποτά στο βανάκι του συγκροτήματος.

    Η μία από τις δύο γυναίκες, η οποία «χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που θα βρισκόταν στο βαν του συγκροτήματος, μέχρι που ένας από τους κατηγορούμενος άρχισε να την ακουμπά στο στήθος». Ύστερα, το μέλος αναγνωρίστηκε ως τον ντράμερ της μπάντας, Michal Lysejko.

    Η ίδια γυναίκα «ένιωσε άβολα και υποστηρίζει πως όλα τα μέλη ξεκίνησαν να μιλούν μεταξύ τους στα πολωνικά» σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου. Ύστερα, ανάφερε πως από εκεί και έπειτα το κλίμα άλλαξε και όλοι άρχισαν να τις κοιτάζουν σα να ήταν θύματα τους.

    Σύμφωνα με το ένα από τα υποτιθέμενα θύματα, ο τραγουδιστής Rafal Piotrowski άρχισε να τη φιλάει και όταν αυτή αντιστάθηκε, άρχισε να χαλαρώνει τη ζώνη του. Η γυναίκα «προσπάθησε να σπρώξει μακριά της τον Piotrowski αλλά εκείνος την άρπαξε από το χέρι και την πέταξε στον νιπτήρα του μπάνιου, αναγκάζοντάς την να κοιτάζει τον καθρέφτη» αναφέρεται στα έγγραφα. «Παρακολουθούσε στον καθρέφτη τα μέλη να μπαίνουν σε σειρά για να τη βιάσουν».

    Ο βιασμός αναφέρθηκε όταν η γυναίκα έλαβε κλήση από τη φίλη της, η οποία είχε σταματηθεί από την αστυνομία ως ύποπτη για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

    Το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις όπου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχε «μώλωπες στα χέρια και σημάδια που φανερώνουν αντίσταση» καθώς επίσης και «μικρά γδαρσίματα στις αρθρώσεις της».

    Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου βιασμού, η ίδια ανάφερε πως «χτυπούσε τον τοίχο με τη γροθιά της με σκοπό να μη σκέφτεται τι συνέβαινε».

    Στην ανάκρισή του, ο Lysejko «δεν έκανε κανένα σχόλιο εκτός του ότι δε γνώριζε τα δύο κορίτσια» όταν του έδειξαν μία φωτογραφία τους. «Είπε πως δε θα μιλούσε χωρίς μεταφραστή».

    Ο κιθαρίστας Waclaw Kieltyka είπε στους αστυνομικούς πως είδε τον Piotrowski και τον μπασίστα Hubert Wiecek σε ερωτικές στιγμές με τη γυναίκα στο μπάνιο. Ο Piotrowski «παραδέχθηκε πως υπήρχε ένα πάρτι στο βανάκι και ότι οι γυναίκες ήταν παρούσες. Ύστερα ζήτησε δικηγόρο και μεταφραστή, αλλιώς δε θα έκανε παραπάνω δηλώσεις» αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα του δικαστηρίου.

    Ο Wiecek επίσης παραδέχθηκε πως οι γυναίκες βρέθηκαν στο βαν αλλά είπε πως «έκατσε στον καναπέ και δεν είδε τι συνέβαινε». Ύστερα, σύμφωνα με τα έγγραφα, είπε πως χρειάζεται μεταφραστή ώστε να μη παρεξηγηθούν τα λεγόμενά του. Επίσης δήλωσε πως κανείς δεν αναγκάστηκε να μπει στο βαν του συγκροτήματος και πως δε θυμάται τι συνέβη.

    Ο Kieltyka συμφώνησε να δώσει δείγμα του DNA του, καθώς ο Piotrowski και ο Wiecek αρνήθηκαν.

    Ο δικηγόρος του συγκροτήματος, Steve Graham, δήλωσε πως οι πελάτες του «σχεδιάζουν να παλέψουν ενάντια σε όλες τις κατηγορίες και πως είναι αρκετά βέβαιοι ότι θα ακουστεί και η άλλη πλευρά της ιστορίας».