Tuesday, 19 September 2017 16:15

THE OCEAN: “Turritopsis Dohrnii” (νέο τραγούδι)

Written by 
    THE OCEAN: “Turritopsis Dohrnii” (νέο τραγούδι)

    Στις 29 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το compilation “In the Twilight, these Rocks Have Teeth” της δισκογραφικής εταιρίας Pelagic Records.

    Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται το τραγούδι “Turritopsis Dohrnii” των Βερολινέζων The Ocean των οποίων κιθαρίστας είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Robin Staps.

    Ο τίτλος του τραγουδιού είναι η επιστημονική ονομασία ενός είδους μέδουσας που ζει στην Μεσόγειο. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Staps: «Οι μέδουσες είναι περίεργα πλάσματα. Ξεκινούν τις ζωές τους ως κάτι περισσότερο κοντά στα φυτά παρά στα ζώα, ζώντας πάνω σε βράχους. Αναπαράγονται μέσω κυτταρικής διαίρεσης. Το αποτέλεσμα είναι οι μέδουσες που μπορούν να κολυμπούν μόνες τους. Στη συνέχεια αναπαράγονται μεταξύ τους και πεθαίνουν... εκτός απ’ αυτό το συγκεκριμένο είδος.»

    Το “In the Twilight, these Rocks Have Teeth” θα κυκλοφορήσει σε format διπλού CD καθώς και ψηφιακά και θα συμπεριλαμβάνει μπάντες από όλο το φάσμα της Pelagic Records όπως οι Cult of Luna και οι Mono καθώς και νέα ονόματα όπως οι LLNN και οι Spook the Horses. Το πρώτο CD, “In the Twilight...” θα αφιερώνεται σε post ήχους ενώ το δεύτερο, “...these Rocks Have Ears” θα βασίζεται σε πιο επικές και heavy μουσικές.

    Οι ίδιοι οι The Ocean, αναμένεται να κυκλοφορήσουν το νέο τους album μέσα στο 2018.