Tuesday, 19 September 2017 18:13

METAL HAMMER: STUDIO REPORT

Written by 
    METAL HAMMER: STUDIO REPORT

    Το METAL HAMMER υποδέχεται τη νέα σεζόν σε µερικά από τα πιο αξιόλογα studio ηχογράφησης στην Ελλάδα. Άνετοι χώροι, σύγχρονος εξοπλισµός, προηγµένες παροχές και φυσικά συνεργάτες που θα εµπιστευτείς από το πρώτο λεπτό και θα σε κάνουν να νιώσεις... σαν στο σπίτι σου! Για κάθε µικρή ή µεγάλη ανάγκη, για πρόβες, ηχογραφήσεις, µίξεις, mastering και ό,τι άλλο µπορείς να σκεφτείς.

    Τα Zero Gravity Studios είναι ένας υπερσύγχρονος στουντιακός πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, που µπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη ηχογράφησης µε τη µέγιστη δυνατή ποιότητα εξοπλισµού αλλά και υψηλότατη τεχνογνωσία. Υπάρχουν ακόµα δύο ευρύχωρες και άρτια εξοπλισµένες αίθουσες πρόβας που είναι και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, στις οποίες έχουν γίνει από πρόβες θεατρικών έργων µέχρι και τα γυρίσµατα της εκποµπής TV WAR. Με πελατολόγιο την ελίτ του Ελληνικού Metal (Septic Flesh, Rotting Christ, Chaostar, Firewind, Suicidal Angels, Ravencult, Nightrage, Scar Of The Sun) αλλά και της Ελληνικής µουσικής (Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Φοίβος Δεληβοριάς, Imam Baildi, Monika, Παύλος Παυλίδης) είναι σίγουρα το πιο hot στούντιο στην Αθήνα αυτή τη στιγµή!

    Διεύθυνση: Σερβίων 8, Ακαδηµία Πλάτωνος, Αθήνα
    Τηλ.: 211 0117956
    Web: zerogravitystudios.gr 

    Τα MD Recording Studios είναι µία σύγχρονη εγκατάσταση στην Αθήνα που σχεδιάστηκε για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ήχου και εικόνας. Στόχος τους είναι η παροχή ενός all-inclusive χώρου µε το προσωπικό, εξοπλισµό, ιδέες, τεχνογνωσία και όραµα ώστε ο καλλιτέχνης να µπορεί µε τη δική τους βοήθεια να κάνει το όραµά του πραγµατικότητα υπό τις καλύτερες συνθήκες και στην καλύτερη ποιότητα. Το στούντιο έχει αναλάβει συνθετικές δουλειές για µεγάλες εταιρίες στο χώρο της τηλεόρασης, της δισκογραφίας και της διαφήµισης, µε κάθε συνεργασία τους να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσµατα και Εθνικές και Πανευρωπαικές διακρίσεις. Έτσι, µπορούν να εγγυηθούν τη σωστή καθοδήγηση του κάθε project καθ΄ολη τη διάρκεια της δηµιουργικής διαδικασίας. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν βραβευτεί µε 2 Ermis Awards για τη δουλειά τους. Επίσης, ένα πολύ µεγάλο µέρος του portfolio απαρτίζεται από project και µπάντες του εξωτερικού.

    Διεύθυνση: Στρατηγού Μακρυγιάννη 111, Μοσχάτο
    Τηλ.: 210 9352765
    Web: www.mdstudio.gr 

     

    Τα Orfeas Music Studios ανήκουν στην κατηγορία των “Commercial Studios” (Professional Recording Studios). Το studio διαθέτει 2 αίθουσες ηχογραφήσεως µε κορυφαία ακουστική, control room, καθώς και αίθουσα υποδοχής. Οι αίθουσες διατίθενται και για πρόβα. Η µουσική είναι το πάθος των ανθρώπων του, εστιάζουν στην δηµιουργία και στη σύλληψη του «µεγάλου και ζεστού» αναλογικού ήχου, συνδυάζοντας τη µοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία µε την «αναλογική» φιλοσοφία τους. Έτσι βγήκε και το µότο “analog mind in a digital body”, που τους χαρακτηρίζει. Από την πρόβα και την προ-παραγωγή, στην παραγωγή, τη µίξη και τελικά στο mastering, µε οδηγό πάντα την πολύχρονη πείρα και εµπειρία τους, µοναδικός στόχος είναι το βέλτιστο αποτέλεσµα µέσα σε ένα ευχάριστο, καθαρό και δηµιουργικό περιβάλλον.

    Διεύθυνση: Δαµοκλέους 4, Περιστέρι
    Τηλ.: 210 5774900
    Web: orfeasmusicstudios.gr 

    Τα Ritual Studios δηµιουργήθηκαν το 2015 εκ νέου σχεδιασµένα επάνω στο ιστορικό SCA Studio στο Πολύδροσο Χαλανδρίου. Τα Ritual Studios παρέχουν υπηρεσίες Rehearsing, Recording , Mixing και Mastering. Αποτελούνται από τέσσερις χώρους, ένα Living Room, ένα Control Room, ένα Live Room και ένα Drum/Vocal Booth µε εξαιρετική ακουστική διαµόρφωση. Τα Ritual Studios είναι έτοιµα να καλύψουν τις απαιτήσεις του σύγχρονου µουσικού µέσα από µία δηµιουργική συνεργασία µε το άρτια καταρτισµένο προσωπικό τους.

    Διεύθυνση: Γαζίας 4 & Καµελίας, Πολύδροσο, Χαλάνδρι
    Τηλ.: 213 0281995
    Facebook: Ritual Studios 

    Το Matrix Recording Studio προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2002. Αποτελείται από το Studio A που έχει αναλογικό προσανατολισµό (SSL 4000E, Studer A820 & Analog outboards) και το Studio B (Pro Tools HD) το οποίο λειτουργεί και σαν δεύτερο Live Room.  To main Live Room βρίσκεται στην µέση των δυο στούντιο και επικοινωνεί οπτικά µε αυτά. Ο εξοπλισµός έχει συγκεντρωθεί από εµβληµατικά στούντιο του Λονδίνου (Studer-Olympic Studios) και του Liverpool (SSL 4000E) και η γενικότερη φιλοσοφία βασίζεται σε live παιξίµατα και αναλογικές τεχνικές, επιλογή που ακολουθούν στις πρόσφατες παραγωγές τους πολλοί από τους πελάτες του στούντιο όπως οι Nightstalker, Agatus και Fool in the Box.

    Διεύθυνση: Ναρκίσσου 10, Αθήνα
    Τηλ: 210 8668190
    Web: www.matrixstudio.gr 

    Στο LK12 Studio έχουν ως στόχο ένα υψηλό, τόσο επαγγελµατικά όσο και καλλιτεχνικά, αποτέλεσµα σε παραγωγές που αφορούν τον ήχο. Αναλαµβάνουν µουσικά projects παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν τη σωστή διαχείριση του χρόνου και του budget που υπάρχει, την τεχνική υποστήριξη σε θέµατα ηχοληψίας καθώς και µια µοντέρνα προσέγγιση στη µουσική παραγωγή. Στον άρτια διαµορφωµένο ακουστικά χώρο τους γίνεται η προπαραγωγή και η τελική επεξεργασία του ηχητικού υλικού ενώ για την ηχογράφηση επιλέγουν το χώρο ή τους χώρους που παρέχουν την κατάλληλη ακουστική και εξοπλισµό, ανάλογα µε το µουσικό ύφος. Καλωσορίζουν πάντα νέες µπάντες και καλλιτέχνες µε πάθος για τη µουσική!

    Διεύθυνση: Γενναδίου 7, Ηλιούπολη
    Τηλ.: 6974448659
    Web: www.lk12studio.com 

    Διανύοντας τον έβδοµο χρόνο λειτουργίας του, το Entasis Studio, αποτελεί πλέον καθιερωµένο χώρο για µουσικούς και µπάντες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό που θέλουν η µουσική τους να έχει έναν πιο ζεστό, ζωντανό και οργανικό ήχο. Το στούντιο συµβαδίζει µε τις ανάγκες της εποχής, αλλά τιµά τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία παλαιότερων εποχών, έχοντας ως προτεραιότητα τον ανθρώπινο παράγοντα. Ταυτόχρονα το στούντιο αποτελεί ένα µέρος συνάντησης µεγάλης µερίδας της ελληνικής σκηνής και µε χαρά φιλοξενούνται µουσικοί από νεότερες και παλαιότερες µπάντες που εµπιστεύονται τη µουσική τους στο Νίκο Παπακώστα. Το Entasis Studio είναι ένας άνετος χώρος για πρόβες, µε πολύ καλή ακουστική, στις καλύτερες τιµές της αγοράς.

    Διεύθυνση: Μενελάου 52, Καλλιθέα
    Τηλ.: 215 5106300
    Facebook: Entasis Studio 

    Το Kitchen Recording Studio άνοιξε τις πόρτες του το Σεπτέµβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη από τον ιδιοκτήτη του, Κωνσταντίνο Πραβίτα. Η µελέτη και η κατασκευή (ακουστική και ηχοαπορρόφηση), πραγµατοποιήθηκαν από µηχανικό εξειδικευµένο στην κατασκευή στούντιο ηχογραφήσεων και θεατρικών αιθουσών, έχοντας ως αποτέλεσµα τη σωστή λειτουργία σε καθεστώς ηχογράφησης αλλά και µίξης. Το στούντιο πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός επαγγελµατικού στούντιο ηχογραφήσεων, σύµφωνα µε τα διεθνή στάνταρ. Αποτελείται από 1 control, 1 main room 50m2 και 2 booth. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες µιας πλήρους παραγωγής έχοντας υψηλής ποιότητας αναλογικό επαγγελµατικό εξοπλισµό, αλλά και πολύωρη εµπειρία στο χώρο της µουσικής βιοµηχανίας.

    Διεύθυνση: Παπάφη 85, Κ. Τούµπα, Θεσσαλονίκη
    Τηλ.: 23140 09428
    Web: www.kitchenrecstudio.gr 

    Τα Fabric Studios είναι ένα στούντιο ηχογραφήσεων που προσφέρει επαγγελµατικές υπηρεσίες ηχογραφήσεων, µίξεων και mastering καθώς και πρόβες. Από το 2007 έχει εδραιωθεί στο χώρο παρέχοντας, σε πλήρως εξοπλισµένες και άνετες εγκαταστάσεις µε σύγχρονο ακουστικό design σε συνδυασµό µε την τεχνογνωσία, όλα εκείνα τα µέσα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των µουσικών. Βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας, διαθέτει ιδιωτικό parking και άνετο καθιστικό µε bar και hd tv κάνοντας την παραµονή στο στούντιο µια ξεχωριστή και ευχάριστη εµπειρία.

    Διεύθυνση: Γρυµπογιάννη 2, Λάρισα
    Τηλ.: 6972091689
    Web: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

    Το Lalaland Studio δραστηριοποιείται σε τοµείς που έχουν να κάνουν µε τη µουσική αλλά και τη διαφήµιση. Αποτελείται από πλήρως εξοπλισµένο χώρο πρόβας και ηχογράφησης και το control room. Τα τελευταία δύο χρόνια αναλαµβάνουν υπηρεσίες ραδιοφωνικών-τηλεοπτικών σποτ, υποτιτλισµού (timecoded srt), δηµιουργία βίντεοκλιπ και restoration. Συνεργάζονται µε το Διεθνές Κινηµ/κό Φεστιβάλ Λάρισας επί 9 χρόνια στο κοµµάτι των σποτ, προβολών και του υποτιτλισµού. Ενδεικτικά για τις υπηρεσίες τους χρησιµοποιούνται software όπως protools, plugins όπως waves,oxford etc, filmora για µοντάζ, jubler για υποτιτλισµό. Το κατάστηµα διαθέτει και σκύλο.

    Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 60, Λάρισα
    Τηλ.: 2414001018, 6937656446
    Facebook: Lalaland Studio