Thursday, 05 October 2017 09:18

UNDER THE PAGAN MOON FEST: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

Written by 
    UNDER THE PAGAN MOON FEST: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες

    Στις αρχές του άλλου μήνα, η συναυλιακή Αθήνα θα υποδεχτεί μια άκρως ενδιαφέρουσα βραδιά αφιερωμένη στον ακραίο ήχο.

    Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 στη Λιοσίων, θα πραγματοποιηθεί το Under the Pagan Moon Fest στο οποίο headliners θα είναι οι Kawir, με το εξαιρετικό “Exilasmos” στις αποσκευές τους. Μαζί τους βρίσκουμε τους Γερμανούς folk/black metallers Horn, καθώς και τους Έλληνες Necrohell, Synteleia και Primal Cult οι οποίοι θα ανοίξουν το πρόγραμμα.

    Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (περιορισμένη προπώληση), 10 ευρώ (λοιπή προπώληση), 12 ευρώ (ταμείο).

    Σημεία προπώλησης: Bowel of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783), No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, 210 3830981), Sirens Records (Νικηταρά 14, Αθήνα, 2103822304), Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, 210 3304133)
    Διαδικτυακά: Viva

    Στο event του φεστιβάλ στο Facebook θα βρείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

    Με βασική αφορμή το “Exilasmos”, οι Kawir κοσμούν το εξώφυλλο του Horror στο Metal Hammer Οκτωβρίου που κυκλοφορεί. Στην αναλυτική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιθύνων νους του σχήματος, Therthonax, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το concept του δίσκου, που ασχολείται εκ νέου με την αρχαιοελληνική μυθολογία και το μέσον της τραγωδίας. Παράλληλα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες πίσω από την σύλληψη και την ηχογράφηση του δίσκου, ενώ ο κιθαρίστας σχολιάζει τη θέση των Kawir στο σύγχρονο metal γίγνεσθαι εντός και εκτός συνόρων, τη στάση ζωής που τους χαρακτηρίζει καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια. Στο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε και την κριτική μας στον δίσκο.

    Παρακάτω το δελτίο τύπου για το Under the Pagan Moon Fest.

    KAWIR

    Tο 1993 άρχισε το αρχέγονο ταξίδι για ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα της Pagan / Black Metal σκηνής. Οι Kawir μετά τη σαρωτική περσινή τους εμφάνιση επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin για να παρουσιάσουν το νέο τους αλμπουμ με τίτλο "ΕΞΙΛΑΣΜΟΣ" καθώς και παλαιότερο υλικό σε ένα δίωρο full set show.

    HORN

    Οι Γερμανοί Horn ξεκίνησαν σαν one-man band to 2003. Η θεματολογία τους βασίζεται στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μουσικά κινούνται στο χώρο του black metal με έντονα folk στοιχεία. Οι εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε το έβδομό τους album “Turm am Hang” και η ανταπόκριση του κοινού, συνετέλεσαν στο σχηματισμό full line-up με σκοπό την πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς συναυλιών ανά την Ευρώπη.

    NECROHELL

    Οι Necrohell έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ και μουσικά κινούνται σε παγωμένα μαύρα μονοπάτια. Η πρόσφατη κυκλοφορία τους με τίτλο “Deathwings” αναμένεται να κάνει αίσθηση στο χώρο, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Nocturno Culto απο τους μυθικούς Darkthrone ο οποίος τραγουδάει σε ένα κομμάτι!

    SYNTELEIA

    Oι Synteleia άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον χώρο του underground με το πρώτο τους demo “Astral Blasphemies” , το οποίο ηχητικά κινείται στο γνώριμο ελληνικό 90's Βlack Μetal ύφος.

    PRIMAL CULT

    Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Primal Cult από το Άργος οι οποίοι μας εξέπληξαν με το "In Timeless Paths" EP το 2014.Αυτή τη περίοδο βρίσκονται στο στούντιο ηχογραφώντας το πρώτο τους full lenght album.