Sunday, 22 October 2017 15:08

MARTIN ERIC AIN: "Έφυγε" το ιστορικό μέλος των Celtic Frost/Hellhammer

Written by 
    MARTIN ERIC AIN: "Έφυγε" το ιστορικό μέλος των Celtic Frost/Hellhammer

    O μπασίστας και συνιδρυτής των Hellhammer και μετέπειτα Celtic Frost, Martin Εric "Ain" Stricker, απεβίωσε χθες το Σάββατο σε ηλικία 50 ετών από ανακοπή καρδιάς.

    O Ελβετός μουσικός ήταν σχεδόν πάντα (βλ. "To Megatherion") στο πλευρό του Tom Gabriel Fischer, μοιραζόμενοι το ίδιο όραμα και κάνοντας μαζί δουλειές που άλλαξαν ριζικά το πρόσωπο του σκληρού ήχου. Τέτοιες ήταν τα "Apocalyptic Raids" (Hellhammer) και "Morbid Tales" / "Into the Pandemonium" (Celtic Frost), όπως και το εκπληκτικό "Monotheist" που στάθηκε ως το σπουδαίο κύκνειο άσμα των CF.

    Σύμφωνα με πρόσφατες αποκλειστικές δηλώσεις του Fischer στο METAL HAMMER, o Αin δεν ένιωθε ιδιαίτερα καλά τον τελευταίο καιρό, παρόλο που είχε ξαναρχίσει να παίζει μουσική με μία τοπική μπάντα της Ζυρίχης.

    Ο Fischer δηλώνει στον προσωπικό του facebook λογαριασμό ότι γνωρίστηκαν το 1982, η σχέση τους ήταν ιδίαιτερα περίπλοκη και περιλάμβανε και κόντρες, αλλά η απώλειά του τον έχει αγγίξει βαθύτατα. Επίσης ανάρτησε το "Totengott", το τελευταίο τραγούδι που έγραψαν μαζί και απαντάται στο "Monotheist".

    RIP