Monday, 08 January 2018 14:11

WORD OF LIFE: Προακρόαση του επερχόμενου ντεμπούτου album τους

Written by 
    WORD OF LIFE: Προακρόαση του επερχόμενου ντεμπούτου album τους

    Το απόγευμα του Σαββάτου της δεύτερης μέρας του Δεκέμβρη μας βρίσκει στα Bree Studio στην Πετρούπολη για το listening session του ολοκαίνουριου ντεμπούτου album των Word of Life.

    Ένα σχήμα στον ήχο του οποίου δεν χωράνε ταμπέλες μιας και η μουσική τους αποτελεί μία μίξη μελωδικού death metal (και όχι μόνο) με ethnic και παραδοσιακά ελληνικά και ανατολίτικα στοιχεία.

    Φυσικά η προακρόαση έλαβε χώρο στο τόπο του εγκλήματος (της ηχογράφησης) και μετά από μερικές μπυρίτσες με την μπάντα, το ιδιαίτερο μυστήριο του “Jahbulon” ξεκίνησε να πλημμυρίζει το studio…

    …και η ποικιλόμορφη ταυτότητα του σχήματος άρχισε από νωρίς να ξεδιπλώνεται μέσα από το “A Sprig of Acacia” και το ομότιτλο που ανοίγουν τον δίσκο. Δύο συνθέσεις με όμορφα riff, έντονες μελωδικές γραμμές και ψαρωτικά refrain με το πρώτο να αποτελεί ένα από τα highlight του δίσκου. Στο εντυπωσιακό “Master of the Royal Secret” οι WOL δείχνουν μια μεγαλύτερη όρεξη για πειραματισμούς εντάσσοντας ένα ξεχωριστό folk refrain ανάμεσα στα brutal φωνητικά και τις ανατολίτικες κιθάρες εκτοξεύοντας το συνολικό αποτέλεσμα. Την Ανατολή συναντάμε και στο ταξιδιάρικο “Deus Meumque Jus” ενώ οι βαριές κιθάρες του σκοτεινού “ΙΕΡΟΔΟΜ” δίνουν πάτημα στο “The Female Seed and the Fungus” να μας τυλίξει με το τελετουργικό vibe του, καθώς και στον frontman του σχήματος που ξεδιπλώνει τις φωνητικές του ικανότητες οι οποίες κορυφώνονται στο φοβερό refrain του κομματιού. Ιδιαίτερη σύνθεση, με έμφαση στο prog στοιχείο του ήχου τους, το “In Silence I Swore” που απαιτεί τον χρόνο της και γεφυρώνεται με το “The Word of Life” μέσα από το ενδιάμεσο θιβετιανό instrumental πέρασμα του “MUAUM” (εύσημα στον frontman της μπάντας που κάνει ο ίδιος τις ψαλμωδίες). Το “The Word of Life” είναι εύκολα από τα καλύτερα του album ενώ το “Jachin & Boaz” λειτουργεί ως τελετουργικό outro με το ηχόχρωμα που ταιριάζει άψογα για φινάλε σε ένα δίσκο όπως το “Jahbulon”.

    Το πρώτο δισκογραφικό full – length των Αθηναίων Word of Life δεν είναι κάτι το εύκολο. Μια ακρόαση δεν είναι αρκετή και απαιτεί χρόνο. Το “Jahbulon” είναι ιδιόμορφο. Είναι μυστικιστικό, είναι ατμοσφαιρικό, είναι τελετουργικό, χωρίς να χάνει καθόλου σε δυναμικές και με άρτια παραγωγή. Ενταγμένοι πλέον στο δυναμικό της Sliptrick Records και με το εξώφυλλο να αποτελεί δημιουργία του Γιάννη Νάκου (Remedy Art Design), οι WOL με το “Jahbulon” φέρνουν μέσα στον Γενάρη ένα μαγευτικό αέρα πρωτοτυπίας που θα σαγηνεύσει (και θα νοσταλγήσει) όποιον αφεθεί μέσα σε αυτό το 47λεπτο ταξίδι.

    Τracklist

    01. A spring of acacia
    02. Jahbulon
    03. Master of the Royal Secret
    04. Deus Meumque Jus
    05. IEPOΔΟΜ
    06. Τhe female seed and the fungus
    07. In silence I swore
    08. MUAUM
    09. The Word of Life
    10. Jachin & Boaz

    THE BAND

    Βασίλης Κράνος – Κιθάρες, Φωνή
    Θωμάς Κράνος - Κιθάρες
    Σπύρος Μπατράς - Μπάσο
    Γιώργο Φιλίππου - Τύμπανα