Monday, 12 February 2018 12:04

GLENN TIPTON (JUDAS PRIEST): Αποσύρεται από τις περιοδείες για λόγους υγείας

Written by 
    GLENN TIPTON (JUDAS PRIEST): Αποσύρεται από τις περιοδείες για λόγους υγείας

    Πριν από δέκα χρόνια ο κιθαρίστας των Judas Priest, Glenn Tipton, είχε διαγνωστεί στα πρώιμα στάδια του Πάρκινσον. Μέχρι τώρα ο 70χρονος θρυλικός μουσικός δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο μεγάλο εμπόδιο και συνέχιζε να είναι ο κιθαρίστας που γνωρίζουμε.

    Ο Glenn μπορούσε να παίζει μερικά από τα τραγούδια των Priest, τα οποία είναι λιγότερο «απαιτητικά», όμως η ασθένεια προχώρησε και με ανακοίνωσή του αποκάλυψε πως δεν θα μπορεί να ακολουθεί πλέον τη μπάντα του στις περιοδείες.

    Ο Glenn ζήτησε από τον παραγωγό των Judas Priest και κιθαρίστα των Hell, Andy Sneap, να τον αντικαταστήσει στη σκηνή.

    «Θέλω να γνωρίζετε όλοι πως δεν φεύγω από τη μπάντα, απλά αλλάζει ο ρόλος μου. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να ανέβω στο σανίδι εφόσον νιώθω πως μπορώ. Οπότε, κάποια στιγμή ανυπομονώ πραγματικά να δω όλους εσάς τους μανιακούς μεταλλάδες».

    Τα υπόλοιπα μέλη των Priest από την πλευρά τους ανέφεραν: «Είχαμε την τιμή να βιώσουμε την αποφασιστικότητα και την δέσμευση του Glenn τόσα χρόνια. Είδαμε το πάθος του και την αυτοπεποίθησή του μέσα από το γράψιμό του, τις ηχογραφήσεις και τις συναυλίες. Είναι ένας πραγματικός ήρωας του metal».

    Στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του “Firepower”, οι Judas Priest επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα οι Metal Gods εμφανίζονται ως headliners του Rockwave Festival την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Την επομένη, Παρασκευή 20 Ιουλίου, το πρώτο όνομα του festival θα είναι οι Iron Maiden. Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το ισοπεδωτικό διήμερο θα τα βρείτε εδώ.