Sunday, 01 April 2018 16:04

THIS.IS.HAMMER 400 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Written by 
    THIS.IS.HAMMER 400 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

    Καλώς ήρθατε στο τεύχος #400 του Metal Hammer.

    Για 400 συνεχόμενους μήνες, το έντυπο ως ο βασικότερος πυλώνας του metal σύμπαντος της χώρας μας, υπηρετεί και στηρίζει αυτήν τη μουσική και όσους ακροατές θέλουν να την παρακολουθούν συνειδητά από κοντά, σε κάθε διάστασή της. Μία τέτοια Ιστορική επέτειο στη μακρά διαδρομή του Metal Hammer, την γιορτάζουμε δημιουργώντας ένα εντελώς συλλεκτικό τεύχος με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, το οποίο θα παραμείνει για πάντα στα σπίτια πολλών αναγνωστών μας.

    Θέμα του τεράστιου αφιερώματος οι 400 μπάντες που το αποτύπωμά τους δημιούργησε τη συνολική εικόνα της μουσικής που μας αφορά. Κάπως έτσι το παρόν τεύχος μεταμορφώνεται από περιοδικό, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εγκυκλοπαίδεια που έχει σκοπό να πλοηγήσει τους αναγνώστες μας στον τρόπο που χτίστηκε από αυτά τα συγκροτήματα, ολόκληρο το πολυδαίδαλο metal οικοδόμημα.

    Εκεί μέσα θα βρείτε μπάντες που πρωτοεμφανίστηκαν στο πολύ μακρινό χθες, αλλά και σαφώς πιο πρόσφατα σχήματα που παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο στην πορεία των πραγμάτων. Εδώ δεν μιλάμε για συγκροτήματα που απλώς μας αρέσουν, μεγάλα ή μικρότερα. Εδώ φιλοξενούμε και στρέφουμε την προσοχή μας σε ονόματα που το καθένα με διαφορετικό ειδικό βάρος, μας έδωσε κάτι παραπάνω από πολύ καλές μουσικές. Αυτοί οι 400, μας έδωσαν το αποτύπωμά τους που δεν μπορείς να αγνοήσεις αν θέλεις να αντιληφθείς κάθε πτυχή της metal κοσμογονίας. Με πολύ απλά λόγια, αν έλειπε κάποιο από τα παρακάτω 400 σχήματα, η εικόνα του metal δεν θα ήταν η ίδια, σε μικρότερο ή και σε μεγαλύτερο βαθμό.  

    Τι άλλο αξίζει να σημειώσουμε σε αυτόν τον πρόλογο; Μέσα στο αφιέρωμα υπάρχουν και σχήματα τα οποία δεν έχουν metal χαρακτήρα, όμως από την άλλη πλευρά η ύπαρξή τους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επηρέασε καταλυτικά και τελικά διαμόρφωσε τη metal πραγματικότητα. Εδώ επίσης αξίζει να αναφέρουμε, ότι και τα 400 σχήματα που θα βρεις στις παρακάτω σελίδες, τα έχουμε παρουσιάσει αλφαβητικά, ενώ κάθε ξεχωριστό λήμμα από αυτά τα 400, είναι χωρισμένο στα εξής: Αποτύπωμα. Έργο. Αν ήταν η μοναδική μπάντα στον κόσμο.

    Καλή ανάγνωση στο τεράστιο αφιέρωμα που ακολουθεί.

    Εσείς οι αναγνώστες του εντύπου, είστε ο λόγος που γιορτάζουμε τον Απρίλιο του 2018, την κυκλοφορία του τεύχους #400 του Metal Hammer.

    Σας ευχαριστούμε θερμά.      

    ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Το τεύχος Απριλίου συνοδεύουν οι μεγάλες αφίσες των Metallica και Tony Iommi: