Monday, 16 April 2018 14:05

ROTTING CHRIST: Συνελήφθησαν ως τρομοκράτες στη Γεωργία λόγω του ονόματος τους

Written by 
    ROTTING CHRIST: Συνελήφθησαν ως τρομοκράτες στη Γεωργία λόγω του ονόματος τους

    Ο Σάκης και ο Θέμης των Rotting Christ συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας με την κατηγορία πως είναι σατανιστές και ύποπτοι για τρομοκρατία.

    Ακολουθούν τα λόγια του Σάκη Τόλη:

    «Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, αρκετά νωρίς το πρωί της 12ης Απριλίου. Λίγο μετά από τα διαδικαστικά με τον έλεγχο των διαβατηρίων μας κτλπ. , μας σταμάτησε η αστυνομία. Λίγα λεπτά μετά, μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε έναν χώρο του αεροδρομίου, προσποιούμενοι πως ήθελαν να ελέγξουν κάποια πράγματα παραπάνω, πριν μπούμε στη χώρα τους. Αντιθέτως, μας πήραν διαβατήρια και κινητά και μας οδήγησαν σε ένα κελί. Όταν απαιτούσαμε να μας πουν τον λόγο της σύλληψης, μας απαντούσαν πως πρόκειται για απόρρητη υπόθεση. Οι δικηγόροι μας, λίγο μετά μας ενημέρωσαν πως είμαστε στη λίστα ανεπιθύμητων ανθρώπων από την εθνική ασφάλεια, οι οποίοι μας παρουσιάζουν ως Σατανιστές και ως ύποπτους για τρομοκρατία».

    «Χωρίς καμία προειδοποίηση ή κάποιον επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στη φυλακή μέσα σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς να μας επιτρέπεται καμία επαφή με τον έξω κόσμο ή νομική εκπροσώπηση για δώδεκα ώρες. Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες και δεν μας είχε δοθεί καμία απολύτως πληροφορία. Ευτυχώς, μόνο το όνομα “Tolis” ήταν στη λίστα και τα άλλα δύο μέλη μας ξεκίνησαν τη συνεργασία με τον διοργανωτή της συναυλίας μας εκεί, για να μας βγάλουν από τη φυλακή και να προχωρήσουμε νομικά. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία για να βρούμε μία λύση. Όμως, λόγω της σκληρής δουλειάς του τοπικού μας διοργανωτή, ο οποίος ασχολήθηκε με δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στη Γεωργία, μας άφησαν ελεύθερους».

    «Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους βοήθησαν. Στο τέλος, καταφέραμε μέχρι και να παίξουμε στην προγραμματισμένη συναυλίας μας και κατέληξε σε μία υπέροχη βραδιά. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς αδερφούς για την υποστήριξή τους!».

    Οι Rotting Christ μπόρεσαν να φύγουν από τη χώρα και να κατευθυνθούν προς την Αρμενία χωρίς περαιτέρω προβλήματα.