Tuesday, 24 April 2018 13:16

PESTILENCE: Συνέντευξη με τον Patrick Mameli

Written by 
    PESTILENCE: Συνέντευξη με τον Patrick Mameli

    Σε λίγες μέρες οι Ολλανδοί death metal masters, PΕSTILENCE, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να δώσουν στους Έλληνες οπαδούς τους αυτό που δεν τους έδωσαν την προηγούμενη φορά. Ο αρχηγός της μπάντας, PATRICK MΑΜΕLI, ξεκλέβει λίγο χρόνο και μας αποκαλύπτει τι θα πρέπει να περιμένουμε σε αυτήν τη συναυλία καθώς και άλλα πολλά που αφορούν την ιστορική μπάντα. Σημειώνουμε την ημερομηνία: Δευτέρα 30 Απριλίου στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια), με support τους Acid Death.

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

    Patrick, έχει περάσει αρκετός καιρός από την προηγούμενη φορά που οι Pestilence επισκέφτηκαν την Ελλάδα. Πώς αισθάνεστε που επιστρέφετε και τι θυμάσαι από εκείνες τις συναυλίες;
    Θυμάμαι πως ήταν πολύ δυνατό και έντονο show. Λατρεύω του Έλληνες οπαδούς, είναι πάρα πολύ ενεργητικοί.

    Ξεκινήσατε τη νέα χρονιά με την Fight the Plague περιοδεία στην οποία παίξατε υλικό μόνο από τα πρώτα τέσσερα albums σας. Πώς πήγε αυτό και γιατί νιώσατε την ανάγκη να παίξετε μόνο παλιό σας υλικό;

    Έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόσφατα επανακυκλοφορήσαμε τα τέσσερα πρώτα μας albums και θεωρήσαμε πως θα ήταν ωραίο να κάνουμε μια περιοδεία που να παίζουμε υλικό μόνο από εκεί. Και με μεγάλη επιτυχία, θα πρέπει να προσθέσω.

    Όπως είπες, πρόσφατα επανακυκλοφορήσαν τα πρώτα σας albums. Ποια ήταν η δική σας συμβολή σε αυτές τις επανακυκλοφορίες;
    Όλα έγιναν με τη συνεργασία της Hammerheart. Εγώ από την πλευρά μου τους έδωσα κάποιο αρχειακό υλικό που είχα και από εκεί και πέρα αποφασίσαμε από κοινού τι θα μπει ώστε να κάνουμε αυτές τις επανακυκλοφορίες όσο το δυνατόν πιο ελκυστικές.

    Άρα λοιπόν, τι να περιμένουμε από τα επερχόμενα shows σας στην Ελλάδα; Θα προσθέσετε στο setlist σας κομμάτια από το νέο σας album, “Hadeon”;
    Ναι, σίγουρα, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μία πολύ ωραία μίξη κομματιών απ’ όλη μας την καριέρα για τους οπαδούς μας.

    Patrick, πού πιστεύεις πως το νέο σας album στέκεται σε σύγκριση με το παλιό, κλασικό σας υλικό;
    Πιστεύω πως το “Hadeon” είναι το ίδιο καλό με το παλιότερο υλικό μας, αν όχι καλύτερο. Το “Hadeon” καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι του ήχου των Pestilence.

    Οι Pestilence όχι μόνο επιστρέφουν με ένα νέο album αλλά και με εντελώς νέα σύνθεση. Ποια είναι τα φρέσκα στοιχεία που τα νέα μέλη προσθέτουν τόσο στο νέο όσο και στο παλαιότερο υλικό της μπάντας;
    Οι αλλαγές στη σύνθεση είναι αναπόφευκτες όταν οι Pestilence δεν είναι η βασική σου μπάντα. Το τωρινό line-up είναι ένα από τα καλύτερα που είχαν οι Pestilence. Όλοι οι μουσικοί είναι πολύ ταλαντούχοι και κάνουν τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολη.

    Μετά από τόσα χρόνια περιοδειών και συναυλιών σε όλο τον κόσμο, ποιες θα έλεγες πως είναι οι πιο σημαντικές αναμνήσεις σου;
    Θα σου πω την πιο πρόσφατη που είχαμε παίζοντας στο Santiago της Χιλής. Αυτή ήταν μία από τις πιο καταπληκτικές εμπειρίες που είχα ποτέ. Πάνω από χίλιοι τρελαμένοι οπαδοί και ατελείωτα moshpits.

    Ποιο είναι το μήνυμά σου στους Έλληνες fans πριν από τις συναυλίες σας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;
    Πραγματικά ανυπομονούμε να συναντήσουμε ξανά τους οπαδούς μας και να ζήσουμε την ελληνική φιλοξενία. Δείξτε μας το death metal πάθος σας και σίγουρα θα σας δώσουμε τους καλύτερους Pestilence. Cheers!!!