Wednesday, 02 May 2018 07:17

THIS.IS.HAMMER.401 - ΜΑΪΟΣ 2018

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.401 - ΜΑΪΟΣ 2018

    Thy Northern Darkness

    Οκτώ χρόνια αναμονής είναι πολλά, αλλά. Oι Dimmu Borgir επέστρεψαν με ένα επιβλητικό, κινηματογραφικό extreme metal album που σκοτεινιάζει τον ουρανό. Το "Eonian" είναι η αφορμή για να συνομιλήσουμε σε αποκλειστικότητα με το μεγάλο νορβηγικό συγκρότημα, για την επιστροφή τους και για την τροπή που έχει πάρει ηχητικά -και όχι μόνο- η καριέρα τους.

    Στο δεύτερο εξώφυλλο του METAL HAMMER Μαΐου βρίσκουμε το εμβληματικό “Long Live Rock 'n' Roll”, καθώς με αφορμή το τρίτο album-σταθμό των Rainbow επικεντρωνόμαστε στη χρυσή εποχή του συγκροτήματος, και συγκεκριμένα σε δύο πλούσιες συνεντεύξεις του Ritchie Blackmore όπου αποκαλύπτει όλα όσα θα θέλαμε να ξέραμε για το χαρακτήρα του, το παίξιμό του και την καριέρα του.

    Επίσης στο τεύχος Μαΐου ο Σάκης Τόλης των Rotting Christ μάς παραχωρεί μια μεγάλη συνέντευξη όπου μας εξιστορεί κάθε λεπτομέρεια της περιπέτειάς τους στη Γεωργία. Η αβάσιμη σύλληψή τους ως ύποπτοι τρομοκρατίας, η απελευθέρωσή τους, η διεξαγωγή της συναυλίας, η «απόδρασή» τους από τη χώρα, αλλά και η χυδαία στάση που τους επεφύλασσαν τα ελληνικά mainstream media, όλα υπάρχουν σε αυτή τη συνέντευξη-ποταμό. Non Serviam!

    Το τεύχος Μαΐου του METAL HAMMER συνοδεύεται από το αποκλειστικό, συλλεκτικό CD “Εternal Apocalyptic Offerings” όπου συναντούμε μία καταγραφή της επικής διαδρομής των Dimmu Borgir, με τραγούδια από το μεγαλύτερό μέρος της καριέρας των Νορβηγών.

    Track listing:

    01. Lightbringer
    02. Mourning Palace
    03. Spellbound (By the Devil)
    04. The Insight and the Catharsis
    05. Blessings Upon the Throne of Tyranny
    06. For the World to Dictate Our Death
    07. The Sacrilegious Scorn
    08. Gateways
    09. Metal Heart (Accept cover) (bonus track)

    ΘΕΜΑΤΑ:

    Dimmu Borgir, Rainbow, Rotting Christ, Gus G., At the Gates, Monument, Planet of Zeus, Ihsahn, Nightwish, Monster Magnet, Riot V, Battleroar (studio report), Thunder, Chaostar, Forbidden Seed

    THE MAGICIAN'S BIRTHDAY:

    Josh Homme

    STAGE HAMMER:

    Rotting Christ (Aρμενία), 1000mods, Cirith Ungol, Rock in Dio vol. 8, Insomnium/Tribulation, Therion, In the Woods..., Poem, Dirty Granny Tale, Arrayan Path, Exarsis, Hail Spirit Noir

    ROOTS AND BRANCHES:

    Rush

    SIGN OF THE HAMMER BE MY GUIDE:

    Arch Enemy

    HORROR:

    Varathron, Rivers of Nihil, Memoriam

    AΦΙΣΕΣ:

    Rainbow “Long Live Rock 'n' Roll” / Bram Stoker's Dracula