Οι διοργανωτές του γερμανικού Wacken Open Air φαίνεται πως βάζουν μπρος για νέο ρεκόρ sold- out του festival, καθώς ανακοίνωσαν ένα από τα πιο πολυπόθητα reunions των τελευταίων 10 ετών, αυτό των Savatage! Οι Jon Oliva and co. θα εμφανιστούν επίσης με τους Trans-Siberian Orchestra, ενώ μία ακόμη δυνατή ανακοίνωση επιστροφής είναι κι αυτή των Running Wild.

Δεν είναι ακόμα γνωστό με ποιο line-up θα εμφανιστούν οι Savatage ή αν έχουν κι άλλα πλάνα πέραν αυτού του μοναδικού show (αν και η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως αυτές θα είναι οι μόνες TSO και Savatage συναυλίες για το '15), αλλά και μόνο η επιστροφή της σπουδαίας αμερικανικής μπάντας μετά από τόσα χρόνια απραγίας είναι αρκετή για να χαροποιήσει τους πολυάριθμους Έλληνες fans της και να γεννήσει πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Επιπροσθέτως, άλλα ονόματα που ανακοίνωσε το Wacken είναι οι Amorphis (special "Tales from the Thousand Lakes” show), U.D.O. (special show με ορχήστρα), Sabaton, In Extremo, In Flames, Cannibal Corpse, Sepultura, Powerwolf, Death Angel, Kataklysm και μερικοί ακόμα.

Το κάτωθι video είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες Sava-fans.

Στο METAL HΑΜΜΕR Αυγούστου ασχολούμαστε εκτενώς με την δεκαετία του '90, τα σπουδαία (και μη) έργα της, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που την χαρακτήρισαν. Φυσικά, οι Savatage με τα εξαιρετικά albums που έγραψαν μέσα στη δεκαετία, αλλά και o ξαφνικός χαμός του Criss Oliva, έχουν τη θέση τους στις σελίδες του συλλεκτικού αυτού αφιερώματος.

comments