Ο Scott Ian των Anthrax επιβεβαίωσε σε πρόσφατη του συνέντευξη τις φήμες ότι οι Metallica το 1986 σκόπευαν να απολύσουν τον drummer Lars Ulrich, αλλά τα πλάνα άλλαξαν με τον ξαφνικό θάνατο του Cliff Burton. Eπίσης, ξεκαθάρισε την άποψη του ότι το group θα μετάνιωνε σε περίπτωση που προέβαινε σε μία τέτοια απόφαση.

Ο Ian θίγει το θέμα στην αυτοβιογραφία του, "I'm the Man: The Story οf That Guy from Anthrax", αλλά οι δηλώσεις του στην επίμαχη συνέντευξη είναι εξίσου διαφωτιστικές και ενδιαφέρουσες.

«Πολύς κόσμος με ρωτά περί αυτού, και διάφορες εκδοχές της ιστορίας κυκλοφορούν εδώ κι εκεί. Απ' όσο γνώριζα, είχαν στα σχέδια τους την πρόσληψη νέου drummer. Όταν το μάθαμε σοκαριστήκαμε, γιατί η χημεία των τεσσάρων τους (Hammett/Hetfield/Ulrich/Burton) ήταν μοναδική. Σκοπός τους ήταν να προχωρήσουν σ' αυτή την αλλαγή με το πέρας της περιοδείας κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο Cliff Burton. Είμαι πολύ καλός φίλος του Lars και στεναχωρήθηκα όταν το έμαθα. Ευτυχώς, ο Lars δεν έφυγε ποτέ και αν δεν ήταν αυτός, οι Metallica δεν θα γινόντουσαν τόσο μεγάλοι. Δυστυχώς, όμως, χάσαμε τον Cliff

Και κλείνοντας σημειώνει: «Σκέφτομαι αυτό το πράγμα όλα αυτά τα χρόνια και καταλήγω στο ότι ακόμα και να μην είχε πάθει κάτι ο Cliff, δεν θα έδιωχναν τον Lars. Θα πρυτάνευε η λογική και θα κατέληγαν στο ότι είναι κουτό να καταστρέψουν αυτή την σπάνια χημεία που είχαν.»

comments