Το "Minoans" (δηλαδή Μίνωες, δείτε και το εξώφυλλο) των Giant Squid πρόκειται να κυκλοφορήσει την 28η Οκτωβρίου (λες και το κάνουν επίτηδες!). Το πέμπτο album της αμερικάνικης doom κολλεκτίβας έρχεται σε παραγωγή Tim Green (Earthless, Melvins) από τα Louder Studios του Grass Valley. Πρώτη επαφή με τον δίσκο, το "Sixty Foot Waves".

Το concept του album αφορά την μεταφορική κρούση της ναυτικής βιολογίας και της φυσικής ιστορίας με την τραγωδία του ανθρώπινου γένους, και συγκεκριμένα πώς η καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού προβλέπει το τέλος και του σύγχρονου πολιτισμού.

Επίσης, ενδιαφέρον έχουν και οι τίτλοι του album:

01. Minoans
02. Thera
03. Sir Arthur Evans
04. Palace of Knossos
05. Sixty Foot Waves
06. Mycenaeans
07. The Pearl and the Parthenon
08. Phaistos Disc

Το κάτωθι εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον κιθαρίστα/ τραγουδιστή της μπάντας, Aaron John Gregory, o oποίος δηλώνει: «To "Μinoans" είναι το album που πάντα ήξερα ότι οι Giant Squid θα φτιάξουν. Αρχέγονο, εξωτικό και απόκοσμο, αλλά φανερώνει κι ένα νέο, εκλεπτυσμένο επίπεδο της μπάντας. Στιχουργικά, είναι ένας τεράστιος φόρος τιμής στην Μεσόγειο και στην Αρχαία Ελλάδα, μία περιοχή και περίοδος που οι άνθρωποι της πραγματικά με εντυπωσιάζουν. Θεωρώ πως τα δεινά εκείνης της εποχής δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά με αυτά που ζούμε σήμερα κι αυτά που έπονται.»



Εδώ, το "Sixty Foot Waves":

comments