Το 2015 δεν μπήκε καθόλου καλά για τους υποστηρικτές του παραδοσιακού κεντροευρωπαϊκού heavy metal, καθώς μόλις χθες, 3 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε από την επίσημη σελίδα των Ostrogoth ο θάνατος του κιθαρίστα και συνιδρυτή τους, Rudy "WhiteShark" Vercruysse o oποίος και έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 60 ετών.

Η μπάντα ανέμενε το θλιβερό αυτό γεγονός, καθώς οι γιατροί έδιναν στον Rudy λίγες ακόμα εβδομάδες ζωής. Ο Vercruysse και το υπόλοιπο ιστορικό συγκρότημα από το Βέλγιο ετοίμαζαν αυτή την περίοδο το νέο τους ΕΡ με τίτλο "Last Tribe Standing" (η μία πλευρά θα είχε νέα τραγούδια, η δεύτερη μία live version του θρυλικού "Full Moon's Eyes" EP) για να κυκλοφορήσει στις 23 Ιανουαρίου. Αυτό θα είναι και το κύκνειο άσμα του. O άτυχος μουσικός είχε ήδη επιλέξει τον αντικαταστάτη του, και πρόκειται για τον Geert Annys (Universe, Thunderlife, Stainless Steel, Neo- Prophet).



Ο "White Shark", όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και οπαδοί των Ostrogoth, ήταν το ιδρυτικό μέλος του σχήματος (ξεκίνησαν το 1976) και μοναδικό original μέλος στην τωρινή τους σύνθεση μαζί με τον drummer Μario Pauwels. Πρώτη τους σημαντική κυκλοφορία είναι το λατρεμένο ΕΡ "Full Moon's Eyes" (1983) με τον ομώνυμο ύμνο, αλλά και τα "Paris by Night", "Heroes' Museum" και "Rock Fever". Ακολούθησαν τα albums "Ecstasy and Danger" (1984), "Too Hot" (1985) και "Feelings of Fury" (1987) και έκτοτε το συγκρότημα διέλυσε και στα '00s ήταν ενεργό κυρίως συναυλιακά.

Όντας ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό underground κοινό, οι Ostrogoth εμφανίστηκαν τρεις φορές στην Αθήνα, με τελευταία μία Κυριακή του περασμένου Μάη με τους Σουηδούς Black Trip και τους Έλληνες Dream Weaver, Strikelight, Valor, Litany και Crystal Winds στο Κύτταρο.



O Vercruysse είναι ο τρίτος μουσικός στην ιστορία των Ostrogoth που χάνει την ζωή του, καθώς μόλις πέρυσι απεβίωσε ο παλιός τους κιθαρίστας Jean-Pierre ''Pierke'' Dekeghel, πάλι από καρκίνο, αλλά και ο επίσης κιθαρίστας Hans "Sphinx" van de Kerckhove σε άγνωστη περίοδο.

R.I.P.

comments