Η παγωμάρα από την αναγγελία του γεγονότος κι έπειτα δεν αφήνει περιθώρια για προλόγους δίχως κουραστικά και ανούσια κλισέ. Ας δούμε λοιπόν τι δήλωσαν με αναρτήσεις τους στο twitter και το facebook άλλες μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής που αγαπάμε, άνθρωποι που πιθανότατα είχαν τουλάχιστον μία φορά δώσει την ψυχή τους στο σανίδι μαζί με τον Lemmy και τους Motörhead.

 

Alice Cooper: Ο Lemmy ήταν μοναδικός στο rock ‘n’ roll. Ήταν δημιουργικός, αληθινός προς την τέχνη του και συνέχεια επίκαιρος αν και δεν τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Πάντα δημιουργούσε και επαναπροσδιόριζε το hard rock και το ρόλο του μπάσου σ’ αυτό. Μακριά απ’ το σανίδι ήταν διαμάντι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που δεν λάτρευε τον Lemmy. Ήταν τόσο αυθεντικός χαρακτήρας και θα μου λείψει να τον βλέπω στις περιοδείες. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους μουσικούς του συνοδοιπόρους και στους fans του παγκοσμίως. Αυτή η απώλεια είναι τεράστια.

Saxon: Ήξερα τον Lemmy για 36 χρόνια. Αν ήσουν φίλος του, ήσουν φίλος του για πάντα. Έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Ήταν ένας προκλητικός επαναστάτης ως το τέλος, που αγαπούσε τη μουσική του και ποτέ δε συμβιβάστηκε. Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Η οικογένεια των Motörhead θρηνεί για τον φίλο και μέντορα του management και του υπέροχου crew. Ας θυμόμαστε τον Lemmy όπως ήθελε να είναι: ένας σπουδαίος συνθέτης και στιχουργός και ένας r’n’r επαναστάτης. Σίγουρα ο Phil και ο Mikkey είναι σοκαρισμένοι μια και αυτή ήταν μια σπουδαία περιοδεία γι’ αυτούς. Τους έβλεπα κάθε βράδυ να παίζουν και ήταν απίστευτοι. Πολύ άσχημη μέρα. Όπου κι αν είσαι φίλε, τρέλανέ τους. Biff.

Ozzy Osbourne: Έχασα σήμερα έναν από τους καλύτερούς μου φίλους, τον Lemmy. Θα μας λείψει. Ήταν ένας πολεμιστής και ένας θρύλος. Θα σε δω στην άλλη μεριά.

Metallica: Lemmy, είσαι μία απ’ τις βασικές αιτίες ύπαρξης αυτής της μπάντας. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για την έμπνευση που μας προσέφερες. R.I.P..

Rush: Είμαι πολύ λυπημένος απ’ την ώρα που άκουσα για τον ξαφνικό χαμό του επίσης μπασίστα Lemmy των Motörhead και των Hawkwind πιο πριν. Πραγματικά αυθεντικός και ζούσε για να «ροκάρει»…R.I.P. Lemmy. Geddy Lee.

Paul Stanley (KISS): Απεβίωσε ο Lemmy. Πραγματικά, ένας και μοναδικός. Ήταν πολλά περισσότερα απ’ όσα πολλοί ήξεραν.

Dave Mustaine: Αντίο Lemmy. Σ’ αγαπάω αδελφέ.

Marty Friedman: R.I.P. Lemmy. Σ’ ευχαριστώ για τον rock ‘n’ roll τρόπο ζωής σου. Είδα τους Motörhead να ανοίγουν για τον Ozzy στη Βαλτιμόρη στην πρώτη αμερικάνικη solo περιοδεία του. Ήταν το δυνατότερο σε ένταση live που έχω δει στη ζωή μου. Δυστυχώς το βουητό στα αυτιά μου δεν μου επέτρεψε να ακούσω πολλά απ’ την γλυκιά κιθάρα του Randy.

Robert Trujillo: Ένας από τους τελευταίους αληθινούς παρανόμους «έφυγε από το κτίριο»

Phil Anselmo: R.I.P. Lemmy

Anthrax: Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να γράψουμε εδώ και να ανταποκρίνεται στην τεράστια (σ.σ. mighty) ζωή που έζησες. Είσαι το rock ‘n’ roll. Πολεμιστής…

Scott Ian: Έζησε μια ζωή με όνειρα και έφυγε στην κορυφή. Ήταν οι Motörhead και έπαιζε rock ‘n’ roll.

Manowar: Ο Lemmy ήταν ένας εξαιρετικός μπασίστας, συνθέτης και πάνω απ’ όλα φίλος. Είναι περιττό να πούμε ότι θα μας λείψει. Ήταν και για πάντα θα είναι θρύλος. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ εσένα και τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε στο δρόμο. Σε χαιρετούμε.

King Diamond: Είναι μια θλιβερή μέρα. Χάσαμε τον Lemmy, έναν θρύλο πάνω απ’ όλους τους θρύλος. Με τον μεγαλύτερο σεβασμό, αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου. King.

Mike Portnoy: ΓΑΜΩΤΟ! R.I.P. LEMMY. Λυπάμαι που πολλοί το βλέπαμε να έρχεται αλλά δε νομίζαμε ότι θα συνέβαινε στ’ αλήθεια…όλοι πιστεύαμε ότι θα ζούσες για πάντα.

Nikki Sixx: Θα μου λείψεις φιλαράκο, κι εσύ και οι συζητήσεις μας. Ήσουν πάντα πυλώνας αξιοπρέπειας. R.I.P. Lemmy

Duff McKagan: Αναπαύσου εν ειρήνη Lemmy. Ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν άντεχε τους ηλίθιους. Θα μας λείψεις αδελφέ και σε ευχαριστώ για τα χρόνια ακλόνητου και γαμάτου rock ‘n’ roll.

Ice-t: “You win some, you lose some, it’s all the same to me…” R.I.P. Lemmy. Motörhead.

Obituary: Η καρδιά του κόσμου της μουσικής μόλις σταμάτησε. Θα υπάρξει μόνο ένας Lemmy.

Myles Kennedy: R.I.P. Lemmy. Ένας επαναστάτης ποιητής ως το τέλος. Αληθινή έμπνευση.

Zakk Wylde: Ο θεός ας ευλογεί τον Lemmy. 1945 – 2015.

Tom Morello: Ο Lemmy ήταν ένα πραγματικό rock ίνδαλμα, μοναδικός σε φωνή και πνεύμα. Οι σημαίες του metal κυματίζουν σήμερα μεσίστιες όσο αποχαιρετούμε τον ασύγκριτο Άσο Μπαστούνι.

Queensrÿche: Μόλις ακούσαμε τα νέα. Από καρδιάς, συλλυπητήρια στην οικογένεια, και τους φίλους του Lemmy Kilmister καθώς και στην οικογένεια και τους fans των Motörhead. R.I.P. Lemmy Kilmister. Θα μας λείψεις.

Geezer Butler: Πολύ λυπημένος για το θάνατο του Lemmy. Χάσαμε έναν αληθινό θρύλο. R.I.P.

Bill Ward: Lemmy, R.I.P. Λυπάμαι αφάνταστα για το χαμό σου. Είμαι μαζί με τις αμέτρητες ψυχές στις οποίες θα λείψεις και που σε αγαπούν πολύ. Bill.

Dave Lombardo: Ήμουν 16 όταν αγόρασα αυτό το album. Σ’ ευχαριστώ για τη φιλία και για την έμπνευση. R.I.P. (σ.σ. αφού ανήρτησε μία φωτογραφία με το LP του “No Sleep ‘til Hammersmith”)

Chris Broderick: Μία πρόποση για ένα heavy metal ίνδαλμα! R.I.P. Lemmy.

Destruction: Σ’ ευχαριστούμε για την έμπνευση και όλες τις υπέροχες στιγμές Lem! R.I.P. master of rock ‘n’ roll! (σ.σ. αμετάφραστο)

Michael Sweet (Stryper): Γνώρισα τον Lemmy στη Γερμανία και μιλήσαμε για τη Βίβλο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο Θεός ας ευλογεί τον Lemmy, την οικογένεια των Motörhead και τους fans παγκοσμίως.

Sepultura: Σήμερα πιαστήκαμε στον ύπνο με το θάνατο του ασύγκριτου Lemmy Kilmister. Το “Dancing on your Grave” ήταν…

David Coverdale: R.I.P. Lemmy. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένεια, τους φίλους και τους fans του.

Monster Magnet: Δεν συνηθίζω να γράφω για θανάτους (χωρίς παρεξήγηση) αλλά R.I.P. Lemmy. Ήσουν σαν ένας ζωντανός υπερήρωας. Αυτό είναι το Ragnarok. Συνέχισε να πολεμάς στη Valhalla, Lem!

Gene Simmons: Lemmy, αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου.

Kiko Loureiro: R.I.P. Lemmy Kilmister. Οι θρύλοι ποτέ δεν πεθαίνουν.

Alex Skolnick: Θλιβερά νέα. Μακάρι να ήταν φάρσα. Δεν ήξερα τον Lemmy πολύ καλά αλλά είπαμε ένα «γεια» πολλές φορές. Πάντα κύριος και θρύλος. R.I.P..

The Cult: Αναπαύσου στον παράδεισο Ian Lemmy Kilmister.

Lizzy Borden: Οι Motörhead ήταν οι πρώτοι που μας πήραν σε περιοδεία το ’86. Ο Lemmy μας είχε υπό την προστασία του και μας έδειξε την rock ‘n’ roll ζωή. Για πάντα ευγνώμονες. R.I.P. Lemmy.

Lita Ford: Σ’ αγαπώ Lemmy. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που άλλαξε το πρόσωπο του rock. Motörhead Rules. R.I.P. Lemmy. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σ’ αγαπώ μεγάλε αδελφέ μου.

Voivod: Με μεγάλη μας θλίψη μαθαίνουμε για το θάνατο ενός απ’ τους ήρωές μας. Αναπαύσου εν ειρήνη Lemmy Kilmister.

Corrosion of Conformity: Το να πηγαίνουμε από το «χρόνια πολλά Lemmy» στο «Lemmy αναπαύσου εν ειρήνη» μέσα σε λίγες μέρες είναι αρκετά βάρβαρο. Εννοείται πως δεν υπάρχει συζήτηση για συνέχιση των Motörhead. Ας αδράξουμε την ευκαιρία να βάλουμε λίγη μουσική που δε θα πεθάνει ποτέ.

Gene Hoglan: Lemmy, είσαι ο λόγος που όλοι υπάρχουμε. Το thrash metal είναι εδώ εξαιτίας των Motörhead αν και ποτέ δε ζήτησες τα σκήπτρα. Δε μας χρωστούσες τίποτα κι εμείς σου χρωστάμε την καριέρα μας. Ήσουν ο αγαπημένος μου rock star για πολλά χρόνια και έμαθα πώς να είμαι ευθύς με τους fans από ‘σενα. Σ’ ευχαριστώ για την ύπαρξη και τη μουσική σου. Gene.

 

 

comments