Μετά την αρχική ανακοίνωση για το θάνατο του Lemmy Kilmister, ο επί σειρά ετών manager των Motörhead, Todd Singerman, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την ασθένεια και τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός θρύλος, στον οποίο η διάγνωση των γιατρών έδινε δύο με έξι μήνες ζωής.

 

Αναλυτικότερα, ο manager με δηλώσεις του στο Sky News υποστήριξε ότι ο Lemmy πήγε στο νοσοκομείο δύο ημέρες μετά το party γενεθλίων του στο Whiskey A Go Go στο Hollywood, στις 13 Δεκεμβρίου γιατί δεν αισθανόταν καλά. Παρ’ όλο που οι γιατροί αρχικά δεν βρήκαν τίποτα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εγκεφαλογράφημα διότι η ομιλία του ήταν ασυνήθιστη και ήθελαν να διαπιστώσουν εάν είχε υποστεί κάποιο ελαφρύ εγκεφαλικό. Η εξέταση αποκάλυψε τους όγκους στον εγκέφαλο και το λαιμό του Lemmy. Δύο ημέρες μετά, οι γιατροί διέγνωσαν και το τελικό στάδιο στο οποίο είχε φτάσει η ασθένεια. Κανένας όμως δεν περίμενε να επέλθει τόσο γρήγορα ο θάνατος. Μάλιστα την ώρα που συνέβη το μοιραίο, ο Todd Singerman καλούσε στο τηλέφωνο τους Phil Campbell και Mikkey Dee για να τους ενημερώσει ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους για ένα τελευταίο αντίο.

Σύμφωνα τώρα με άλλες δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Rolling Stone, υποστήριξε πως ο ίδιος ο Lemmy αντέδρασε ψυχραιμότερα απ’ όλους με την απάντησή του στην ανακοίνωση των γιατρών να είναι επί λέξει «μόνο δύο μήνες, ε;». Η αρχική πρόθεση ήταν να μείνει μυστική η διάγνωση και να αναφερθεί απλώς πως ο Lemmy είναι βαριά άρρωστος όμως εκείνος αντέδρασε και αποφάσισε να ενημερωθεί το κοινό.

Παρά μάλιστα τα γνωστά προβλήματα υγείας του Lemmy τα τελευταία δύο χρόνια, ο Singerman ανέφερε πως η διάγνωση του καρκίνου ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε καθώς έμοιαζε αδύνατο να μην το είχαν ήδη εντοπίσει οι προηγούμενοι γιατροί που είχαν επισκεφθεί.

Κλείνοντας, ο Todd Singerman δήλωσε πως ο Lemmy τον τελευταίο καιρό είχε αλλάξει τις προτιμήσεις του από Jack Daniel’s και 2 με 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα σε βότκα με πορτοκάλι γιατί πίστευε ότι είναι πιο υγιεινή και προσέθεσε ότι μπροστά του ο Keith Richards ήταν σαν «Χρυσό Κορίτσι» (σ.σ. “Golden Girls” αμερικανική κωμική σειρά των 80s).

comments