Ένα διαχρονικό όνομα της ελληνόφωνης σκηνής, οι Ολέθριο Ρήγμα, γιορτάζουν τα 25 χρόνια παρουσίας τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα και το γιορτάζουν με ένα επετειακό live στα Μεθόδια (Κωνσταντινουπόλεως 113 & Αγίου Όρους 15) το Σάββατο 2 Απριλίου. Μαζί τους θα είναι οι Mpliax 166 καθώς και άλλες μπάντες που αναμένεται να ανακοινωθούν. Το live θα ηχογραφηθεί για το επόμενο album των Ολέθριο Ρήγμα και η τιμή της εισόδου έχει διαμορφωθεί στα 4€ με μπύρα με τις πόρτες να ανοίγουν στις 20:00. Παραθέτουμε ορισμένες πληροφορίες για τα συγκροτήματα όπως αντλήθηκαν από το facebook event

ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΗΓΜΑ

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από την ένωση των συγκροτημάτων "Ρήγμα" και "'Ολεθρος" που είχαν κατά καιρούς κοινά μέλη. Οι "Ρήγμα" είχαν ξεκινήσει το '89, δίνοντας συναυλίες σε σχολεία, μικρά clubs και σε χώρους κατάληψης. Κυκλοφόρησαν δύο demo κασέτες και ένα δίσκο με τίτλο "Ο Τελευταίος Αιώνας" από τη "Wipe Out" το '94. Την ίδια εποχή είχαν ξεκινήσει και οι "'Ολεθρος", οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα εφτάιντσο το '94 με τίτλο "'Ολεθρος" από τη "Wipe Out". Το '95 τα δύο συγκροτήματα θα συγχωνευτούν και θα ονομαστούν σε "Ολέθριο Ρήγμα". Το '97 θα κυκλοφορήσουν το ομώνυμο cd τους με την "Wipe Out Records". Η δεύτερή τους δουλειά κυκλοφόρησε από την "Black Lotus Records" το '99, με τίτλο "Πολέμησε για τους Αθώους". Και από την ίδια εταιρεία, το '00, κυκλοφόρησε και το τρίτο cd τους με τίτλο "Μ.Γ.Δ.". Το '02 βγαζουν το cd "Σκοτώστε τα Παιδιά, Φονιάδες" και το '04 το cd με τίτλο "Ο τρόμος της Εξουσίας". Το '04 συμμετείχαν στο "Rockwave Festival" στην Αθήνα, με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, καθώς ήρθαν στη μπάντα οι Χρήστος φωνή, Ρένος μπάσο και φωνή και Τάκης τύμπανα. Το '07 κυκλοφορεί από την "Burning Star" το cd με τίτλο "Anthology" που περιείχε δεκαεφτά κομμάτια από όλη τους την πορεία και μαζί ένα dvd με videoclips.Παράλληλα ανάμεσα σε κάθε δίσκο το '05, το '07 και το '09 κυκλοφόρησαν εντελώς ανεξάρτητα μόνοι τους τρεις συλλογές τις Chaos 1, Chaos 2 και Chaos 3, που συμμετείχαν δεκάδες μπάντες που δεν είχαν ηχογραφήσει ποτέ, κυκλοφόρησαν και πουλήθηκαν από χέρι σε χέρι και όχι σε μαγαζιά. Το 2015 επανέρχεται δισκογραφικά η μπάντα με το νέο της CD Οι λύκοι δεν κοιμούνται ποτέ.Όποιος θέλει το κατεβάζει δωρεάν από το Internet ή το αγοράζει χέρι με χέρι από το συγκρότημα!

MPLIAX 166

Οι ΜΠΛΙΑΧ 166 ( Mpliax 166 ) είναι μία ελληνόφωνη Pop-Punk μπάντα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 και στο ενεργητικό της έχει ήδη τρία άλμπουμ με τίτλο “Άντε Αγαπηθείτε Όλοι” -2010-, ''Γυμνοδρομίες'' -2011-, "Τριπολική Διατάραχη'' -2016-. Χιούμορ, επίκαιρη σάτιρα, καφρίλα και χαβαλές είναι οι λέξεις που τους χαρακτηρίζουν.

comments