Obey your MASTER.

Εδώ και 30 χρόνια το “Master of Puppets” των Metallica, ορίζει αδιάλειπτα το heavy metal σύμπαν. Γι αυτό τον λόγο και με ουσιαστική αιτία τα γενέθλια του εμβληματικού album, στο METAL HAMMER Μαρτίου βάζουμε μπρος την χρονομηχανή, μαζεύουμε μπαγκάζια και ταξιδεύουμε στο 1986 ώστε να φιλοξενήσουμε σε 30 σελίδες του τεύχους μια γιγαντιαία ακτινογραφία όλων εκείνων των παραμέτρων που συνέβαλαν στη γέννηση και την γιγάντωση του.

Η ασίγαστη δίψα της μπάντας για δημιουργία σπουδαίων τραγουδιών, η χημεία μεταξύ των τεσσάρων καβαλάρηδων, οι συνθήκες των middle 80s που προσέδωσαν στο “Master of Puppets” την υστεροφημία που έχει σήμερα, οι εξαιρετικοί στίχοι, τα καταιγιστικά riffs, οι στοιχειωμένες μελωδίες, καθώς και τα λόγια και οι αφηγήσεις της μπάντας από εκείνη την εποχή, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της συντακτικής ομάδας και καταγράφονται λεπτομερώς στο συλλεκτικό αφιέρωμα για το album που έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα του τεράστιου Cliff Burton. Αυτό το «ταξίδι» στο 1986, έχει να μας μάθει πολλά. Προσδεθείτε. Back to the Front.

Στο τεύχος Μαρτίου, παράλληλα, θα βρείτε το CD “GREEK MASTERS OF PUPPETS: 30th Year Anniversary Tribute Album” στο οποίο εξαιρετικοί εκπρόσωποι του ελληνικού metal του σήμερα, συγκροτήματα και παρέες ικανότατων μουσικών, διασκευάζουν τις συνθέσεις του “Master of Puppets” αποδίδοντας τον δικό τους φόρο τιμής σε αυτό το τιτάνιο όσο και αειθαλές δημιούργημα.

Track listing:

01. ”Battery” performed by ACID DEATH
02. ”Master of Puppets” performed by Babis Papanikolaou - vocals (PLANET OF ZEUS), K. – bass (RAVENCULT, PROGRESS OF INHUMANITY), Kostas Milonas – drums (NEW DAY SLAVE, SUNBURST)Apostolis Korakas - rhythm guitars (DEMOLITION TRAIN), Marios – lead guitars (SACRAL RAGE), Omen – rhythm guitar (THE SLAYERKING, CEMETERY DANCE)
03. ”The Thing That Should Not Be” performed by NEED
04. ”Welcome Home (Sanitarium)” performed by STONEBRINGER
05. ”Disposable Heroes” performed by DISHARMONY
06. ”Leper Messiah” performed by POEM
07. ”Orion” (Instrumental) performed by HYPNOTIC NAUSEA
08. ”Damage, Inc.” performed by Spyros Lafias – vocals (CHRONOSPHERE), George Emmanuel – lead guitar (ROTTING CHRIST, LUCIFER’S CHILD), Kostas Spades – bass (CHRONOSPHERE), George Anamouroglou – drums (REVOLTED MASSES), Chris Tsitsis – rhythm guitar (ex-EXARSIS)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:

BACK TO THE FRONT: 30 Years “Master of Puppets”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ METAL HAMMER:

Dream Theater, Anthrax, InnerWish, Rhapsody of Fire, Arrayan Path, Oceans of Slumber

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ HORROR:

Fleshgod Apocalypse, Entombed A.D., Revolted Masses, Borknagar, Endless Recovery, Oranssi Pazuzu

SUPER ΑΦΙΣΑ:

MASTER OF PUPPETS / PHIL LYNOTT

comments