Wednesday, 08 January 2014 10:59

ΑΕΝΑΟΝ - Extance

Written by 

    Με τη νέα τους κυκλοφορία, "Extance", έκαναν (απολύτως δικαιολογημένα) αίσθηση. Διαβάστε παρακάτω, κάποια από τα παραλειπόμενα της συνέντευξης που έδωσε το συγκρότημα στο METAL HAMMER και βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφορεί. Απαντάει ο τραγουδιστής Astrous.

    Τι θεωρείς ότι κάνει το “Extance” πιο δυνατό από τον προηγούμενο δίσκο σας;

    Είναι ένα δίσκος που έχει διάχυτο τον παράγοντα της υπερβολής. Τόσο σε συνθέσεις και δομή, όσο στη διάρκεια, στο συναίσθημα και στην πνευματικότητά του. Αυτά τα στοιχεία νομίζω πως συντελούν στο ν’ ακούγεται φρέσκος και πιο δυνατός συγκριτικά με το “Cendres et Sang”. Όντας μουσικός, βρίσκεσαι σε μια συνεχόμενη πάλη με τον ίδιο σου τον εαυτό. Επομένως ο στόχος ήταν να σπάσουμε τα δεσμά που είχαμε θέσει στο παρελθόν, ν’ αφήσουμε πίσω τους κανόνες που περιβάλουν το χώρο του black metal και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

    Αρκετά μεγάλος σε διάρκεια ο δίσκος. Υπάρχει περίπτωση να κουραστεί ο ακροατής, δεδομένης και της πολυπλοκότητάς του;

    Δεν θεωρώ πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Το “Extance” έχει έντονες διακυμάνσεις και θα ήταν ντροπή να θυσιάσουμε ή να συμπυκνώσουμε στοιχεία και μουσική βάζοντάς τα σε χρονικούς περιορισμούς. Νομίζω πως είναι μια δουλειά που πρέπει ν’ ακούγεται στο σύνολο της και όχι αποσπασματικά, να το αντιλαμβάνεται ο ακροατής σαν ένα μουσικό ταξίδι που ξεδιπλώνει διαφορετικά ηχοχρώματα, με αρχή, μέση και τέλος.

    Η λέξη “extance” είναι πολύ ιδιαίτερη και μεταφράζεται ουσιαστικά σε “outward existence”. Πού αναφέρεστε εσείς;

    Προσδιορίζει την έννοια του ανθρώπου σαν κάτι εφήμερο και αναλώσιμο. Περιγράφει την παθητική συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό του, στην κοινωνία και στην ίδια τη ζωή. Ίσως, με μια δόση ειρωνείας, θα μπορούσε κάποιος να προσδιορίσει ακόμη και τον Θεό έτσι. Εξάλλου, Άνθρωπος και Θεός είναι έννοιες που τροφοδοτούν η μία την άλλη.