Sunday, 18 January 2015 16:35

CEREBRUM: Technical Ecstasy

Written by 

    Oι Pestilence μας τελείωσαν. Οι Sadus; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι κάνουν. Οι Atheist δισκογραφούν σπάνια, ακόμα περιμένουμε τους Coroner. Κάποιοι από εμάς ονειρευόμαστε reunion Nocturnus. Κοίταξε δίπλα σου, εκτός αν πήγες από νωρίς στην τελευταία συναυλία των At the Gates. Ένα από τα καλύτερα τεχνικά death metal συγκροτήματα, με τις πλέον παραδοσιακές βάσεις, είναι οι δικοί μας Cerebrum.

    Alan Tecchio (Hades, Watchtower, Power, Non-Fiction, Seven Witches, κλπ) και Mike Browning (Nocturnus, Morbid Angel, Acheron) είχαν μιλήσει με τα καλύτερα για το "Spectral Extravagance" ντεμπούτο των Cerebrum πίσω στο 2009, αλλά οι σπάνιες συναυλίες των δημιουργημένων το 2002 Αθηναίων, δεν βοήθησαν στη διάδοση της φήμης τους.

    Έστω και με αστάθειες στο line-up τους, οι Cerebrum συμφωνούν με τον Γιώργο Κόλλια (Nile, ex- Nightfall) και παίζει τα τύμπανα όπως αυτός ξέρει στο εκπληκτικό "Cosmic Enigma" του 2013 (πρόταση του μήνα στο Hellenic Assault του Metal Hammer τον Ιούλιο εκείνου του έτους). Eκεί τα πάντα είναι πιο βελτιωμένα και πιο επαγγελματικά για τους Cerebrum, αρχής γενομένης με τις συνθέσεις που αγκαλιάζουν το νευρικό σύστημα των προαναφερθέντων σπουδαίων σχημάτων, φθάνοντας μέχρι και στην απαιτητικότητα της jazz και του prog rock/ metal. Η ακρότητα και το death metal DNA τους, όμως, παραμένουν ακέραια.

    Οι Cerebrum, λοιπόν, με ανανεωμένο line-up σε τύμπανα και βασική φωνή, γίνονται πιο ενεργοί συναυλιακά (εμφανίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες με τους At the Gates) και τo πρώτο τους επίσημο video- clip είναι πλέον στη διάθεσή μας, σε επιμέλεια Αθηνάς Τούσια:

     
    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ