Friday, 28 March 2014 19:55

GAMMA RAY: Ακούστε ολόκληρο το "Empire of the Undead" album τους σε streaming μορφή

Written by 

    Το "Empire of the Undead", το νέο album των Gamma Ray, κυκλοφόρησε σήμερα (28 Μαρτίου) και παρακάτω μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο σε μορφή streaming.

    Με αφορμή το album αλλά έχοντας στο μυαλό μας και το γεγονός ότι μαζί με τους Rhapsody of Fire θα μας επισκεφτούν για δύο live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επικοινωνήσαμε με το συγκρότημα για να μιλήσουμε τόσο για το καινούριο album όσο και για τις συναυλίες τους στην Ελλάδα. Τις ερωτήσεις από τη δική μας πλευρά έκανε ο Κώστας Λύρος και τις απαντήσεις μας τις έδωσε ο Dirk Schlächter (o μπασίστας και κυρίως υπαρχηγός του σχήματος!).

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μέρος της συζήτησης με τον Dirk, που αφορά τα live τωνGamma Ray στην Ελλάδα.
    Τη συνολική κουβέντα - συνέντευξη μαζί του, θα τη φιλοξενήσουμε στο τεύχος Απριλίου του METAL HAMMER.

    Dirk, με αφορμή τις προγραμματισμένες εμφανίσεις των Gamma Ray στην Ελλάδα, ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σου από τις προηγούμενες φορές που παίξατε ζωντανά εδώ;
    "Πω, φίλε, πραγματικά είναι τόσες πολλές αναμνήσεις που μου έρχονται στο μυαλό από αυτό το παλιό club, τοοοο… Ρόδον!!! Θυμάμαι στην πρώτη μας περιοδεία με τους Hammerfall, που περνάγαμε απίστευτα στα backstage και κάναμε τρελή πλάκα μεταξύ μας! Βέβαια, μετά αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα αφού έπρεπε να πληρώσουμε για την καθαριότητα! Εντάξει, δεν καταστρέψαμε τίποτα, αλλά έπρεπε να γίνει ένα συμμάζεμα του χώρου απ’ όλες αυτές τις τρέλες που κάναμε πίσω από τη σκηνή! (γέλια) Επίσης, όταν ο Kai πήδηξε στο κοινό! Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν σε αυτό το show (σ.σ.: αυτό συνέβη τη δεύτερη μέρα στο Ρόδον, σ’ εκείνη την περιοδεία). Η πλάκα είναι πως την επόμενη φορά που είχαμε έρθει, μπορούσες να δεις τις πατημασιές του Kai από το σημείο του εξώστη όπου έκανε το άλμα (γέλια), γιατί ήταν βρώμικα από εκείνη την πλευρά! Όλα αυτά τα shows στο Ρόδον ήταν απίστευτα! Όπως και το φαγητό! Θυμάμαι και την πρώτη φορά που είχαμε παίξει σε ανοιχτό χώρο, ότι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία. Οι Έλληνες οπαδοί πάντα είναι φοβεροί!"

    Κάποιες πληροφορίες για τις επικείμενες συναυλίες σας; Υπάρχει κάποιο κομμάτι που εσύ προσωπικά απολαμβάνεις να παίζετε περισσότερο;
    "Ωωωωω!… (αναστεναγμός) Βασικά, ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει ποια ακριβώς τραγούδια θα παίξουμε σε αυτήν την περιοδεία. Δεν είμαστε σίγουροι καθώς έχουμε μερικές πρόβες να κάνουμε ακόμα και να δούμε ποια παλιά κομμάτια θα παίξουμε. Θέλουμε να έχουμε ένα ενδιαφέρον set, παρόλα αυτά μας δυσκολεύει το γεγονός ότι ενώ ο δίσκος κυκλοφορεί στις 28 Μαρτίου, οι συναυλίες μας ξεκινούν στις 20, οπότε θα πρέπει να κάνουμε αρκετές αλλαγές στην αρχή, γιατί ο κόσμος δεν θα γνωρίζει το νέο υλικό. Αγαπημένο μου τραγούδι, ε; (γέλια) Είναι δύσκολο να διαλέξω, 11 albums είναι αυτά! Ακόμα και στη μπάντα, ενώ συμφωνούμε για μερικά τραγούδια, διαφωνούμε για κάποια άλλα! Μάλλον, κάποιο από τα γρήγορα κομμάτια που αρέσουν και στον κόσμο και προέρχονται από το "Somewhere Out in Space"."

    To "Beyond the Black Hole" είναι το αγαπημένο μου από εκεί! Πρόκειται να το παίξετε;
    "Δυστυχώς, δε νομίζω, γιατί το παίξαμε στις τελευταία festivals που συμμετείχαμε και τώρα λογικά δεν θα το συμπεριλάβουμε… συγνώμη!!! (γέλια) Είναι δύσκολο να ικανοποιήσεις τους πάντες, όλοι ζητάνε διαφορετικά πράγματα. Έχουμε σχεδόν 150 τραγούδια κι έχουμε να διαλέξουμε περίπου το 10% από αυτά! Τι να πρωτοδιαλέξουμε;;;; Και 5 ώρες να παίζαμε, πάλι κάτι θ’ αφήναμε απ' έξω!"

    OΚ, Dirk, σ’ ευχαριστώ, κλείσε όπως θέλεις!
    "Ανυπομονώ να έρθω ξανά στην Ελλάδα! Πάντα μου αρέσει να επισκέπτομαι τη χώρα σας! Να περιμένετε όλοι σας ένα εκπληκτικό Gamma Ray show! Θα συνεχίσουμε την κουβέντα εκεί!"
    Σίγουρα!

    Οι live εμφανίσεις των Gamma Ray και Rhapsody of Fire είναι προγραμματισμένες για τις εξής ημερομηνίες:
    Παρασκευή 28 Μαρτίου, Block 33 - Θεσσαλονίκη. 
    Σάββατο 29 Μαρτίου, Stage Vol.1 - Αθήνα.