Sunday, 29 June 2014 21:40

SWEET SAVAGE: "Regenerator" (νέo video- clip)

Written by 
    To video-clip για το τραγούδι "Regenerator" δημοσιοποίησαν οι NWOBHM βετεράνοι Sweet Savage. Το κομμάτι προέρχεται από το "Regeneration" album του 2011, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί έχουν έτοιμο τον διάδοχο του για τα τέλη της χρονιάς. Επίσης, πρόκειται να εμφανιστούν στο φετινό βρετανικό Sonisphere.


    Όσοι δεν γνωρίζουν τους Sweet Savage, να πούμε ότι είναι μία από τις μπάντες που δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν δίσκο στην εποχή του New Wave of British Heavy Metal (όπως αρκετά γνωστά - σήμερα - ονόματα του κινήματος), αλλά κυκλοφόρησαν 3 εφτάιντσα singles στα '80s, τα "Take No Prisoners" (1981), "Straight Through the Heart" (1983), "The Raid" (1985). Στο πρώτο υπάρχει το κομμάτι "Killing Time", το οποίο διασκεύασαν οι Metallica για να μπει ως b-side στο single του "The Unforgiven" (1991), μια κίνηση που αναμενόμενα έκανε πολύ κόσμο να ακούσει τη μουσική των Sweet Savage. Το πρώτο full- length album των Βορειοϊρλανδών κυκλοφόρησε το 1996.

    Επίσης, από τους Sweet Savage ξεκίνησε ο κιθαρίστας Vivian Campbell, γνωστότερος αργότερα για τη συμμετοχή του στα πρώτα και καλύτερα albums των/του Dio (εμφανίζεται και στο Hear 'n Aid single), έπαιξε στην "1987" tour των Whitesnake, σε μία από τις μεταγενέστερες, post- Lynott μορφές των Thin Lizzy, ενώ από το 1992 είναι σταθερά μέλος των σπουδαίων Def Leppard. Tέλος, συναντούμε κάποια πρώην μέλη των Sweet Savage στους πολύ καλούς Stormzone.

    Δείτε εδώ το video του "Regenerator", σε σκηνοθεσία Mark Hylands.

     

     
    To "Κilling Time" στην αυθεντική του εκτέλεση...
     
     
    ... και η διασκευή από τους Metallica.