Thursday, 31 July 2014 21:35

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Guns 'n Roses "You Could be Mine"

Written by 

    To 1991 οι Guns 'n Roses βρίσκονται στη πλέον δημιουργική τους φάση, κυκλοφορώντας τα 2 διπλά "Use Your Illusion" και μαζί με τους Metallica - οι οποίοι τότε έμπαιναν σε άλλα επίπεδα με το "Metallica" (aka "Black Album") - ήταν εκείνη την εποχή οι μεγαλύτερες δυνάμεις στο ευρύτερο πεδίο του rock. Αργότερα θα ενώσουν τη τρέλα τους για μία κοινή καταστροφική περιοδεία (βλ. βρισίδια, rockstar υπερβολές, τραυματισμοί, βανδαλισμοί, κ.ά.).

    Εν πάσει περιπτώσει, το "You Could be Mine" από το "Use Your Illusion II" έμεινε στην ιστορία ως το single που συνόδευσε μία καθόλα heavy metal ταινία, το "Terminator 2". Ο τιτάνας Arnold Schwarzenegger δεν περιορίζεται μόνο στα της ταινίας που τίναξε το Box Office με την άνεση που ο cool leather rebel Εξολοθρευτής καθάριζε όσους απειλούσαν την ζωή του John Connor, αλλά συμμετέχει και στο κάτωθι video-clip. Η επόμενη φορά που θα συμμετάσχει σε video rock μπάντας, θα είναι για το "Big Gun" single των AC/DC.

    Extra trivia: Στη ταινία μία κλασσική σκηνή είναι όταν ο Arnie κυνηγάει τον Τ-1000 και βγάζει το όπλο του από ένα μακρόστενο κουτί με τριαντάφυλλα στο οποίο είχε κρυμμένο το εργαλείο. Mε άλλα λόγια, gun(s) and roses!

    ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!