Tuesday, 05 August 2014 23:58

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Carcass “Corporal Jigsore Quandary”

Written by 

    Η είσοδος του Αγγλοσουηδού κιθαρίστα Mike Amott στις τάξεις των Carcass θα αλλάξει δραστικά την ταυτότητα τους, επεκτείνοντας το βρετανικής κοπής gore/ grindcore των 2 πρώτων δίσκων τους στο πρωτότυπο μελωδικό death metal του “Νecroticism – Descanting the Insalubrious” του 1991.

    Το τρίτο album της μπάντας από το Liverpool ήταν το μεγάλο μουσικό της breakthrough και αυτό το μυρίστηκε η Earache που άκουσε τα rough mixes του δίσκου και τους υπέγραψε, όταν οι Carcass έψαχναν για νέα δισκογραφική στέγη. Ενδιαφέρον κρίνεται το ότι την ίδια εποχή απορρίφθηκαν από την Roadrunner.

    Extra trivia: To οpening riff του “Corporal Jigsore Quandary” είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του κιθαρίστα Bill Steer. Η ιδέα τού ήρθε όταν καθόταν στα τύμπανα, προσπαθώντας να επαναλάβει ένα groove που 'χε ακούσει σε δίσκο των... Racer X (στους οποίους έπαιζε τύμπανα ο Scott Travis των Judas Priest). Μπορεί να μην έπαιξε το σημείο, όπως ισχυρίζεται, στη μορφή που είναι στον δίσκο των Αμερικανών, αλλά τού 'δωσε την έμπνευση για το χαρακτηριστικό riff του “Corporal...”.

    NIKOΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!