Friday, 15 August 2014 00:44

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Sepultura “Arise”

Written by 

    Οι Sepultura είχαν αρχίσει ήδη από το “Beneath the Remains” να ξεπλένουν από πάνω τους την ταμπέλα «ανερχόμενη μπάντα από τη ζούγκλα του Αμαζονίου» και η οριστική ανάθεση όλου του ηχητικού πλαισίου στον έμπειρο Scott Burns, σε συνδυασμό με τις ασταμάτητες περιοδείες και τη πορεία- τρένο των Βραζιλιάνων, τους έφτασαν στην συνθετική κορυφή με το “Arise” του 1991.

    Αυτός θα είναι και ο τελευταίος «παραδοσιακός» ηχητικά δίσκος των Sepultura, καθώς στο “Chaos A.D.” ο ήχος θα αρχίσει να κοιτάζει πιο σοβαρά τα τεκτενόμενα της νέας εποχής, μέχρι να φτάσουν στο “Roots” που θεωρείται θεμέλιος λίθος για το nu metal. Εδώ, όμως, επικρατεί αυτό το τρομερό και βλοσυρό death/thrash των Sepultura που επηρέασε χιλιάδες μεταγενέστερους, και εδώ ήταν που ο metal πλανήτης πίστεψε και στήριξε το μέλλον του στους Sepultura, καθώς έβλεπε οι παραδοσιακές thrash δυνάμεις είτε να αλλάζουν ύφος είτε να διαλύονται είτε απλώς να ξεμένουν από καύσιμα. Οι δε συναυλίες των Sepultura εκείνη την εποχή έκαναν πολλούς να μιλούν για την εκθρόνηση των Slayer...

    Extra trivia: Πολλά μπάσα στον δίσκο έχουν γραφτεί από τον Andreas Kisser.

    NIKOΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!