Tuesday, 19 August 2014 23:38

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Monster Magnet “Negasonic Teenage Warhead”

Written by 

    Το “Superjudge” με το single “Twin Earth” άρεσε στο Headbanger's Ball του MTV, με αποτέλεσμα η A&Μ να πιστέψει περισσότερο στους Monster Magnet όταν ήρθε η ώρα για το επόμενο τους album, κι έτσι να ξοδέψει ένα εύλογο budget μήπως η μπάντα του Dave Wyndorf από το New Jersey γνωρίσει επιτυχία αντίστοιχη με το καμάρι του label, τους Soundgarden.

    Aρχική ιδέα για τον τίτλο ήταν το “Cunt Circus”, μετά το “Sluts to Infinity” και εν τέλει το “Dopes to Infinity”, το δεύτερο συνεχόμενο album που έγραψαν οι Monster Magnet στο Magic Shop studio του Manhattan (και 4ο τους συνολικά – μετράμε και το “Tab”) στο οποίο studio σε κάποια φάση είχε εμφανιστεί o Slash, αλλά μάλλον ήταν πολύ μαστουρωμένος – σύμφωνα με τους ΜΜ – για να του ζητήσουν να κάνει guest στον δίσκο. Ο δίσκος 19 χρόνια μετά θεωρείται δικαίως ανανεωτική ανάσα για το space/ psychedelic rock στα '90s, αλλά κι ένα από τα κορυφαία και επιδραστικότερα heavy rock albums στα χρονικά. Το single “Negasonic Teenage Warhead” είχε γραφτεί ήδη πριν 2 χρόνια για χάρη της ταινίας “S.F.W.” (παραγωγή της A&M) από τον Wyndorf ο οποίος επίτηδες έβαλε ακαταλαβίστικους στίχους. Στο soundtrack του film συναντούμε και τους Soundgarden, Suicidal Tendencies, Rainbow, Gwar, Hole, Radiohead και Marilyn Manson. Το δε video- clip του “Negasonic...” που βλέπετε από κάτω, γυρίστηκε με το διαστημικό ποσό των 250.000 δολλαρίων και σκηνοθέτης του ήταν ο Gore Verbinski, μετέπειτα γνωστός από τη σειρά ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής» με τον Johnny Depp.

    Εxtra trivia: Ο μπασίστας Joe Calandra ήταν σε δύσκολη φάση την εποχή των ηχογραφήσεων λόγω προβλημάτων με την σύζυγο του αλλά και υγείας, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μπάσα να τα ηχογραφήσει ο Dave Wyndorf και κυρίως ο κιθαρίστας Ed Mundell. Ο τελευταίος μάλιστα υποστηρίζει πως το να παίξει στο μπάσο το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου ήταν ό,τι δυσκολότερο έκανε ποτέ στη ζωή του.

    NIKOΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ

    Στο METAL HAMMER Αυγούστου επιχειρούμε ένα εκτενές συλλεκτικό αφιέρωμα στη πλούσια, παραγωγική, πολυδιάστατη αλλά και τόσο ποιοτική δεκαετία του 1990. Εκατοντάδες δίσκοι, ιδιώματα και υποΐδιώματα, πρόσωπα, γεγονότα, η ελληνική σκηνή και άλλα πολλά που απασχόλησαν τον metal πλανήτη αυτά τα 10 χρόνια. Καλές βουτιές σε όλους!