Monday, 12 January 2015 23:29

JORN LANDE/ TROND HOLTER: "Walking on Water" (νέο video- clip)

Written by 

    Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται το project Dracula "Swing of Death", που έχουν επιμεληθεί οι διακεκριμένοι Νορβηγοί μουσικοί Jorn Lande (Jorn, Yngwie J. Malmsteen, Ark, Allen/ Lande, Masterplan) και Trond Holter (Wig Wam, Jorn). Εμείς, βλέπουμε το video του "Walking on Water".

    To συγκεκριμένο concept album είναι εμπνευσμένο από τον Κόμη Βλαντ τον Τρίτο, γνωστό κι ως Κόμη Δράκουλα. Η ιστορία εξετάζει τη μάχη μέσα στον πολυεπίπεδο και ταλαιπωρημένο χαρακτήρα αυτής της μυστηριώδους προσωπικότητας του 15ου αιώνα, λαμβάνοντας υπόψιν παράλληλα τις μεταφυσικές συντεταγμένες που έχουν διαδοθεί στη λογοτεχνία και έχουν διαμορφώσει τον βαμπιρικό μύθο γύρω από τον Δράκουλα. Eπίσης, οι στίχοι δεν περιορίζονται στην εκδοχή του Bram Stoker, αλλά μπορούν να χαρακτηριστούν και ως μία μοντέρνα ερμηνεία πάνω στην ιστορία.

    Ο Lande είναι αυτός που υποδύεται τον Κόμη Δράκουλα, ενώ η επίσης Νορβηγίδα τραγουδίστρια Lena Fløitmoen ερμηνεύει σε διπλό ρόλο τη Mina και τη Lucy (όπως τις γνωρίζουμε από το βιβλίο του Bram Stoker, αλλά και τη ταινία του Francis Ford Coppola). Moυσικά, δεν πρόκειται για μία τυπική rock opera ή musical, καθώς απουσιάζουν τα μακρά insrumental σημεία και intros και περιλαμβάνει straight- forward κομμάτια. Βασικές επιρροές για τη δημιουργία του ήταν οι '70s δουλειές των Meat Loaf, Alice Cooper και Queen.

    Τracklisting:

    01. Hands of Your God
    02. Walking on Water
    03. Swing of Death
    04. Masquerade Ball
    05. Save Me
    06. River of Tears
    07. Queen of the Dead
    08. Into the Dark
    09. True Love Through Blood (instrumental)
    10. Under the Gun

    Εδώ, το νέο video: