Thursday, 15 September 2016 15:21

FATES WARNING: “Seven Stars” (νέο video clip)

Written by 
    FATES WARNING: “Seven Stars” (νέο video clip)

    Με το υπέροχο “Theories of Flight” να βρίσκεται στα χέρια μας εδώ και 2.5 μήνες, οι σπουδαίοι Fates Warning έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο video από αυτόν, για το κομμάτι “Seven Stars”.

    Τα πλάνα στα οποία η μπάντα εμφανίζεται να παίζει το κομμάτι γυρίστηκαν στο Connecticut, τόπο ίδρυσής του και τόπο διαμονής του μεγάλου Jim Matheos. Παράλληλα, ο τραγουδιστής Ray Alder εμφανίζεται σε σκηνές από το ταξίδι του απ’ τη Νέα Υόρκη στη Μαδρίτη με τον ίδιο να δηλώνει: «Σκεφτήκαμε πως τα πλάνα από το ταξίδι στη Μαδρίτη θα ήταν τέλεια για το video. Η σύζυγός μου ανέλαβε να τα γυρίσει, και μάλιστα εκείνη ήταν η βασική μου πηγή έμπνευσης για το κομμάτι. Ζω ανά διαστήματα στη Μαδρίτη και κάποιος μπορεί να πει ότι αυτά τα πλάνα έχουν ιδιαίτερη σημασία για ‘μένα.» Η σημαία της πόλης που περιλαμβάνει εφτά άσπρα αστέρια, έδωσε στο κομμάτι του τίτλου.

    Με το νέο video η μπάντα ενισχύει το πολύ αφηρημένο concept της απουσίας από το σπίτι και τους κοντινούς μας ανθρώπους που υπάρχει στον νέο δίσκο. Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις των μουσικών, αυτή η κοινή θεματολογία πολλών κομματιών έγινε αντιληπτή μόνο όταν συγκέντρωσαν όλους τους στίχους μαζί.

    Track listing:

    01. From the Rooftops
    02. Seven Stars
    03. SOS
    04. The Light and Shade of Things
    05. White Flag
    06. Like Stars Our Eyes Have Seen
    07. The Ghosts of Home
    08. Theories of Flight

    CD2 – Acoustic Bonus Disc:

    01. Firefly
    02. Seven Stars
    03. Another Perfect Day
    04. Pray Your Gods (διασκευή σε Toad the Wet Sprocket)
    05. Adela (διασκευή σε Joaquin Rodrigo)
    06. Rain (διασκευή σε Uriah Heep)

    Ας θυμηθούμε επίσης και το “From the Rooftops”, πρώτο δείγμα από το εκπληκτικό album που κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου μέσω της InsideOut. Υπενθυμίζουμε πως στις 12 Φεβρουαρίου, η αγαπημένη μπάντα θα μας επισκεφτεί για ακόμα μία φορά, στο Gagarin 205 με τους δικούς μας Need στη θέση του support.