Wednesday, 21 September 2016 04:50

GLENN HUGHES: “Heavy” (νέο video clip)

Written by 
    GLENN HUGHES: “Heavy” (νέο video clip)

    Το νέο album του σπουδαίου μπασίστα και τραγουδιστή Glenn Hughes (ex-Trapeze, ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath) με τίτλο “Resonate” έχει ολοκληρωθεί. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το video clip για το κομμάτι “Heavy”.

    Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου μέσω της Frontiers και η μπάντα που συνοδεύει τον Glenn Hughes αποτελείται από τους Søren Andersen στην κιθάρα, Pontus Engborg στα τύμπανα και Lachy Doley. Παράλληλα, στο “Heavy” και το “Long Time Gone” συμμετέχει ως drummer ο προσωπικός φίλος του Hughes, Chad Smith των Red Hot Chili Peppers ενώ τον βλέπουμε και στο video.

    Ο Glenn Hughes δηλώνει για το δίσκο: «Είναι πιθανότατα ο βαρύτερος δίσκος που έχω κάνει. Μη μπερδεύεστε, δεν θα σας κάνει να υψώσετε κερατάκια, δεν είναι metal. Είναι όμως βαρύς, σκοτεινός και πυκνός. Έχει πολλή επιθετικότητα και κάθε κομμάτι εκλιπαρεί να παιχτεί ζωντανά.

    «Παρ’ όλο που πολύ από τους δίσκους μου έχουν πολλές επιρροές από soul και funk, το κλειδί για ‘μένα είναι το rock μια και είμαι ένας Άγγλος που μεγάλωσε στα West Midlands. Όταν όμως μετακόμισα στην Αμερική στα early 70s, άρχισα να ακούω αυτά που έβγαιναν από το Detroit, συνάντησα τον Stevie Wonder και παραμένει ως τώρα φίλος και μέντοράς μου. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως η επιτυχία μου οφείλεται στα θεμέλια της rock μουσικής.»

    Αναφορικά με το προσωπικό του μουσικό ύφος αναφέρει: «Όλοι μου οι φίλοι που είναι rock stars έχουν χαρακτηριστικό ήχο. Έτσι κι εγώ έγινα γνωστός μέσω της φωνής μου.

    «Είμαι ταυτόχρονα ευλογημένος και καταραμένος με την ικανότητα να αλλάζω πολύ γρήγορα από rock σε soul, και από εκεί σε funk, σε ακουστικές μελωδίες, σχεδόν μέχρι και τη jazz, χωρίς να τρομάζουν οι άνθρωποι! Αν τα ανακατέψεις όλα αυτά, έχεις τον Glenn Hughes

    Track listing:

    01. Heavy
    02. My Town
    03. Flow
    04. Let It Shine
    05. Steady
    06. God Of Money
    07. How Long
    08. When I Fall
    09. Landmines
    10. Stumble & Go
    11. Long Time Gone
    12. Nothing's The Same (deluxe edition bonus track)