Sunday, 13 November 2016 22:02

METALLICA feat. NEIL YOUNG: Live videos από το Bridge School Benefit, και τα γενέθλια του ROBERT TRUJILLO

Written by 
    METALLICA feat. NEIL YOUNG: Live videos από το Bridge School Benefit, και τα γενέθλια του ROBERT TRUJILLO

    Στις 23 Οκτωβρίου οι Metallica πραγματοποίησαν τη 2η, ακουστική εμφάνισή τους στην ετήσια συναυλία για την ενίσχυση του σχολείου Bridge School, που βρίσκεται στο Hillsborough της California και στο οποίο φοιτούν παιδιά με σοβαρές βλάβες στην ομιλία και το σώμα τους. Στο σανίδι του Shoreline Amphitheater απέδωσαν ζωντανά ακουστικές εκτελέσεις δικών τους κλασικών και αγαπημένων κομματιών, καθώς και διασκευών, ενώ γιόρτασαν και τα 52α γενέθλια του Robert Trujillo.

    Εδώ μπορείτε να δείτε την εκτέλεση από το πασίγνωστο “Enter Sandman”, και τη διασκευή τους στο “Mr Soul” των Buffalo Springfield, της μπάντας που ανέδειξε τον μεγάλο Neil Young. Ο ίδιος ο θεόρατος Καναδός, τραγούδησε το "Mr. Soul" μαζί με τη μπάντα, καθώς ήταν και ο ίδιος στο line-up της συναυλίας, ως ένας από τους συνιδρυτές του σχολείου μαζί με την πρώην σύζυγό του Pegi, το 1986.

    Στο τέλος του video,βλέπουμε τα μέλη των Metallica, και τον Young, να τραγουδούν μαζί με το κοινό στον Robert Trujillo για χρόνια πολλά, και με το γνωστό τους χιούμορ να πετούν τούρτες στο πρόσωπο του μπασίστα με τον James Hetfield να λέει χαρακτηριστικά από το μικρόφωνο: «Απόψε είναι τα γενέθλια του κυρίου Trujillo. Νόμιζε ότι μπορούσε να ξεφύγει… όχι! Κλείνει τα 52»

    Με βασική αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Metallica, “Hardwired… to Self-Destruct”, που έχει στρέψει τα βλέμματα όλου του metal κόσμου επάνω στη μπάντα, στις σελίδες του Metal Hammer Νοεμβρίου που κυκλοφορεί, φιλοξενούμε μια εκτενή συνέντευξη με τις σκέψεις και τα λόγια των ίδιων των γιγάντων από το San Fransisco, που κοσμούν και το εξώφυλλο. Τα τέσσερα μέλη, μιλούν για την τωρινή υπόσταση του συγκροτήματος, για την μουσική βιομηχανία του σήμερα, για τις δυναμικές ανάμεσά τους στη διάρκεια δημιουργίας του δίσκου, και μέσα στα χρόνια, και φυσικά, για την ιδιαίτερη σχέση τους με τον Αρχηγό Lemmy, στον οποίο αφιερώνουν και το κομμάτι “Murder One”. Περισσότερα για το νέο album, θα βρείτε στο επόμενο τεύχος του Metal Hammer για τον μήνα Δεκέμβριο.