Friday, 25 August 2017 13:41

DAVID GILMOUR: “Today” (νέο live απόσπασμα)

Written by 
    DAVID GILMOUR: “Today” (νέο live απόσπασμα)

    Στις 7 και 8 Ιουλίου του 2016, ο David Gilmour επέστρεψε στον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, όπου τον Οκτώβριο του 1971 είχε γυρίσει το μνημειώδες “Live at Pompeii” με τους Pink Floyd.

    Εκεί έδωσε δύο συναυλίες με δικά του τραγούδια αλλά και σπουδαίες στιγμές των Pink Floyd, στα πλαίσια της περιοδείας για το πρόσφατο solo album του, με τίτλο “Rattle that Lock”. Τα δύο shows μαγνητοσκοπήθηκαν σε σκηνοθεσία του Gavin Elder και θα κυκλοφορήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου σε DVD/Blu-ray (μαζί με ένα 7λεπτο ντοκιμαντέρ για την Πομπηία τότε και τώρα), καθώς και σε audio εκδόσεις.

    Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από την εκτέλεση του “Today” από το “Rattle that Lock”, με το κοινό να βρίσκεται για πρώτη φορά σε rock συναυλία στην αρένα όπου μάχονταν οι μονομάχοι τον 1ο αιώνα μ.Χ..

    Track listing:

    01. 5 A.M.
    02. Rattle That Lock
    03. Faces Of Stone
    04. What Do You Want From Me
    05. The Blue
    06. The Great Gig In The Sky
    07. A Boat Lies Waiting
    08. Wish You Were Here
    09. Money
    10. In Any Tongue
    11. High Hopes
    12. One Of These Days
    13. Shine On You Crazy Diamond (Pts. 1 - 5)
    14. Fat Old Sun
    15. Coming Back To Life
    16. On An Island
    17. Today
    18. Sorrow
    19. Run Like Hell
    20. Time / Breathe (In The Air) (reprise)
    21. Comfortably Numb

    Εδώ και ολόκληρες οι εκτελέσεις του "Rattle that Lock", του “A Boat Lies Waiting” (επίσης από το “Rattle that Lock”) και του “One of These Days” (από το “Meddle” του 1971, των Pink Floyd).

    Υπενθυμίζουμε, ότι το “Live at Pompeii” του σπουδαίου κιθαρίστα, θα προβληθεί και σε κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Στην Ελλάδα, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στα Village Cinemas στο The Mall στο Μαρούσι, στο Village Shopping and More στον Ρέντη καθώς και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, στις αίθουσες Dolby Atmos. Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις προβολές.